'Arım Balım Peteğim Projesi'nde Sona Yaklaşılıyor - Son Dakika
Ekonomi

'Arım Balım Peteğim Projesi'nde Sona Yaklaşılıyor

\'Arım Balım Peteğim Projesi\'nde Sona Yaklaşılıyor

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacıyla, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan...

19.06.2012 11:41

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacıyla, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan toplam 9.3 milyon euro bütçeli "Arım, Balım, Peteğim Projesi"nde laboratuvar ve paketleme tesisinin ihalesinin iki ay içinde yapılacağını söyledi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, yeterli tesisleşme olmadığı için Ordu balının markalaşamadığı, bu tesisler bitirildiğinde Ordu'nun ve Karadeniz'deki bal üreten illerin ballarının markalaşmaması için bir nedenin olmadığını söyledi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın yaptığı açıklamada, "Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği'nin projesi olan 'Arım Balım Peteğim Projesi' yaklaşık 21 ay sonra hizmete açılacaktır. Şu anda proje maliyeti banka hesabına yatmıştır. Bu proje bitirildiğinde Türkiye'nin en gelişmiş laboratuvarı Ordu'da hizmete girecektir. Bu tesiste tahlil laboratuvarının yanı sıra arı ürünlerinin tamamı paketleyecek bir tesiste olacaktır. Bu projeyi Samsun, Giresun, Sinop illerindeki arı yetiştiricileri birlikleri de desteklemektedir. Bu illerimizde ballarını bu tesislerde paketlettirip burada analizlerini yaptıracaklardır" dedi.

Başkan Aydın, Türkiye'de üretilen balın üçte birinin Ordulu bal üreticileri tarafından üretildiğini, Ordu balına bir isim bulma çalışmalarının da olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de üretilen 94 bin ton balın üçte birini Ordulu bal üreticileri üretmektedir. Ordu'daki arıcıların ortalama kaç kilo bal ürettiği bilinmiyor. Bunun tespit çalışmasını yapacağız. Bu projenin iki ay içinde ihalesi yapılacaktır ve hızla çalışmalar devam edecektir. Biz, Ordu balını markalaştırmak istiyoruz. Tesisimiz olmadığı için Ordu balı öne çıkamadı ve bu tesis ile Türkiye ve dünya Ordu balını görecektir. Ordu balına da yeni bir isim bulma konusunda bir çalışmamız var. Bununla ilgili bir yarışma düzenleyebiliriz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Arım Balım Peteğim Projesi'nde Sona Yaklaşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement