Arazi Toplulaştırma Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Arazi Toplulaştırma Çalıştayı

Arazi Toplulaştırma Çalıştayı

Tarım Reformu Genel Müdürü Küsek."Çiftçimiz, diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi örgütlenmenin imkanlarını yakalayarak pazarlama konusunda çok büyük avantajlar kazanabilir".

15.06.2013 15:38

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, "Çiftçimiz, diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi örgütlenmenin imkanlarını yakalayarak pazarlama konusunda çok büyük avantajlar kazanabilir" dedi.

Küsek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Arazi Toplulaştırma Çalıştayı"nın kapanışında yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalarda istenilen amaca ulaşıldığını söyledi.

Türkiye'de arazi toplulaştırılmasında çok fazla yatırımının olduğunu dile getiren Küsek, "Planlamalar gerektiren yol sulama kanalları, boru hatları yapımı, diğer altyapı çalışmalarıyla  mekansal düzenlemeye ihtiyacı olan bütün yatırımların liste planı çok önemli. Burada bunun altı bir kere daha çizildi" diye konuştu.

Küsek, çalıştayda, arazilerin sulama ve toplulaştırılmasının özelleştirilme yoluyla yapılıp yapılamayacağının tartışıldığını ifade etti.

Özelleştirme konusunun kamuoyunda tartışılması gerektiğine inandığını vurgulayan Küsek, "Arazilerin toplulaştırılması konusu hem ülkemizde hem de dünyada yaygınlaştırılıyor. Artık arazi toplulaştırılması şehir toplumunu da ilgilendiriyor" dedi.

Çiftçilere örgütlenmelerini bir an önce tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Küsek, şunları kaydetti:

"Gerçekten kurumumuz örgütlenmeye çok önem veriyor. Tarımsal alanda örgütlenme tekrar yapılandırılacak ve masaya yatırılacak. Pazarlama konusuna da çok önem veriyoruz. Ancak pazarlama konusu örgütleme konusundan ayrılamaz. Ülkemizde 3 milyon çiftçimiz tarım yapıyor. 3 milyon bireysel işletmecinin pazar konusunda strateji geliştirmesi, yöntemler geliştirmesi imkansız birşey. Çiftçimiz, diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi örgütlenmenin imkanlarını yakalayarak pazarlama konusunda çok büyük avantajlar kazanabilir."

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Vali Yardımcısı Halis Arslan, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ile diğer ilgililer katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Arazi Toplulaştırma Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement