Anagold Madencilik: Maden sahasında atık depolama havuzu yıkılmadı - Son Dakika
Ekonomi

Anagold Madencilik: Maden sahasında atık depolama havuzu yıkılmadı

Anagold Madencilik, Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen maden kazasının ardından Fırat Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını açıkladı. Kazanın nedeni olarak yığın linç alanının kayması gösterildi ve atık depolama havuzuyla bir ilgisi olmadığı belirtildi.

14.02.2024 13:03  Güncelleme: 13:06

Erzincan İliç'te Anagold Madencilik'in faaliyet gösterdiği altın madeninde ortaya çıkan toprak kaymasının ardından ulaşılmaya çalışılan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları sürerken firma, siyanür sızıntısı iddiasına karşı yaptığı açıklamada Fırat Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını belirtti.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından yaptığı açıklamada, salı günü 14.28'de meydana gelen maden kazası sonrası profesyonel ekipler tarafından olayın sebebine ilişkin araştırmanın başladığı kaydedildi.

"KAZANIN ATIK DEPOLAMA HAVUZUYLA İLGİSİ YOK"

Yığın linç alanının kaymasından kaynaklı olarak kazanın meydana geldiği aktarılan açıklamada, konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi olmadığı, söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi. Toprak kayması nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"ALINAN NUMUNELER NORMAL DEĞERDE"

"Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir."

Açıklamada, şirketin kamuoyunu olayın detayları konusunda düzenli olarak bilgilendireceği, nedenlerini net bir şekilde açıklayacağı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Anagold Madencilik: Maden sahasında atık depolama havuzu yıkılmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Anagold Madencilik: Maden sahasında atık depolama havuzu yıkılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • GÖKHAN AKMAN: Ben inandım şuan 42 5 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Aaaa ne güzel yıkılma yokmuş. Olana kadar devam edebiliriz. 35 2 Yanıtla
  • AHMET DEMİR: neden bu tür madencilik faaliyetlerini kanada lı bir şirket yapıyor da yerli firmalarımız yapmıyor. bana bunun cevabını verir misiniz. çıkan altının % kaçı Türkiye de kalıyor. 30 3 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Olsa ne olur muhtemel sağlam arkaniz var 22 2 Yanıtla
  • Majo Gokmen: Siyanür havüzu yıkılırsa kitlesel felaket olur. 22 1 Yanıtla
  • AHMET DEMİR: ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak, ülkemde çıkan altının yabancı şirketlere gitmesini kabul etmiyorum. orda bana düşen hakkımı helal etmiyorum. 20 0 Yanıtla
  • Kadir K.: şimdilik yıkılmadı!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement