Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş, ''Daha ağır tahribatlar olabilir'' uyarısında bulundu! - Son Dakika
Ekonomi

Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş, ''Daha ağır tahribatlar olabilir'' uyarısında bulundu!

Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş, \'\'Daha ağır tahribatlar olabilir\'\' uyarısında bulundu!

Altın ve dolar hakkında yaptığı yorumlarla tanınan İslam Memiş, yatırımcısına al-sat uyarısında bulundu. İslam Memiş Türkiye'nin yapması gerekenleri sıralayarak, daha ağır tahribatlar konusunda bilgi verdi.

12.03.2022 21:07  Güncelleme: 21:12

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle alevlenen dolar kuru sonrası enflasyon ve faiz uyarısında bulunarak dikkat çeken ifadeler kullandı. Fiyat tahmini yapmadan dolar kuru yorumu yapan İslam Memiş, katıldığı Youtube kanalında FED'in elinin güçlendiğini belirtti. Dolar endeksinin 99 seviyesinin üzerine bir atak gerçekleştirdiğini hatırlatan İslam Memiş, "Piyasalardan dolar toparlanıyor. Bu FED işine yaradı. FED'in eli güçlendi. Dolar tabiki ortak bir rezerv paradır ve dünyada dolaşımda en fazla kullanılan bir paradır." dedi.

İSLAM MEMİŞ TEK TEK UYARDI! AĞIR TAHRİBATLAR OLABİLİR

Altının merkez bankalarının en fazla talep ettiği en fazla stokladığı rezerv para olarak kenarda durmaya devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında Türkiye'nin yapması gerekenleri sıraladı. İslam Memiş, Merkez Bankası için faiz uyarısı yaparak, "Daha ağır tahribatlar olabilir." dedi.

DOLAR VE ALTIN AL-SAT YAPMAYIN

Rusya ve Ukrayna savaşı sizce bir sermaye operasyonu mu? sorusuna İslam Memiş, şöyle cevap verdi: ''Yaklaşık 3 haftadır kamuoyuyla paylaşıyorum. Benim gözümde bu bir savaş değil, bu bir manipülasyondur. Siyasi, ekonomik, enerji tarafı vardır. Her anlamda manipülasyondur. Dolayısıyla bu enflasyon rakamlarının yükseliyor olması belli bir pik noktasına geldikten sonra da insanlar bugünkü enflasyon rakamlarının düşük diyecekler. Aslında enflasyonla dünya insanlarına fakirleşti, enerji krizi ile birlikte insanlar fakirleşti. Türkiye'nin en büyük eksikliği de küçük yatırımcıların, yatırım araçları ile al-sat yapmaları. İşte bu al-sat yapanlar da bu yıl ciddi anlamda kaybedecek. Çünkü onlara al-sat yaptırarak kaybettirecekler. Elindeki bütün varlıkları alacaklar ki toplum olarak al-sata çok müsait bir toplum olduğumuz için bu manipülasyonun en çok mağduru al-sat yapanlar olacak.''

Türkiye'nin yapması gerekenlere dikkat çeken İslam Memiş, "Bu durumda dış politikadaki gelişmeler çok önemli olacaktır. Tarımla alakalı politikalar, enflasyon odaklı politikaları çok önemli olacaktır. Enflasyonu düşürebilirsek, tarım politikalarını tekrar gözden geçirebilirsek, Merkez Bankası hamlelerini doğru yapabilirsek piyasa ayarları ile oynamazsa bu süreç biraz daha az zararla atlatılabilir. Tarım politikalarında bir değişiklik olmazsa enflasyonu düşüremezsek, Merkez Bankası ısrarla yıl boyunca faiz indirim söylemini devam ettirmesi veya uygulamasını devam ettirirse daha ağır tahribatlar olabilir." dedi.

Son Dakika Ekonomi Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş, ''Daha ağır tahribatlar olabilir'' uyarısında bulundu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement