AKP'den İran'a Yimpaş Ricası - Son Dakika
Ekonomi

AKP'den İran'a Yimpaş Ricası

AKP\'den İran\'a Yimpaş Ricası

AKP Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan Başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu Heyetinin Yimpaş'ın Batırdığı Paraların Kurtarılması İçin İran'dan Yardım İstediği Ortaya Çıktı.

30.12.2007 03:55

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar tutuklanarak yarıaçık cezaevine konulurken, AKP Eskişehir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu heyetinin Yimpaş’ın batırdığı paraların kurtarılması için İran’dan yardım istediği ortaya çıktı.

Görüşmelerde Yimpaş’ın İran’da alışveriş merkezi açmak ve GSM operatörü ihalesine girmek amacıyla İranlı ortaklı şirketlerde yaklaşık 15 milyon dolar batırdığı bildirildi. Bu sorunu heyetteki AKP’li milletvekillerinin gündeme getirdiği öğrenildi.

BEN SÖYLEMEDİM: Mercan, görüşmelerde kendisinin TAV, Ülker ve Turkcell’in adını andığını, Yimpaş’ı da diğer bir milletvekili arkadaşının gündeme getirdiğini belirterek, "Konu hakkında bilgim olsa ben de gündeme getirirdim. Bir firma içeride sorunlu olabilir, ama yurtdışında bir haksızlığa uğradıysa onu dile getirmek başka bir şey. Bu nedenle bilgi sahibi olsam, Yimpaş’ı da dile getirirdim" dedi.

TÜM FİRMALARIN SORUNLARI: Mercan, Hürriyet’e şöyle konuştu: "Adını andığım üç firma nezdinde, bütün Türk firmalarının yaşadığı sorunları dile getirdim. Muhataplarım haklı buldular, olmaması gerektiğini, bazı sorunların da çözülmekte olduğunu söylediler. Sonuçta biz Hükümet değil, TBMM heyetiyiz. Ama, Hükümetin ve Türkiye’nin ne düşündüğünü dilimiz döndüğünce anlattık. Çabalarımız, Hükümetler, bürokratlar ve firmalar arası yapılacak görüşmeleri kolaylaştırmak için. Somut sonuç o zaman alınır. Türkiye İran’dan 7 milyar dolarlık gaz alıp, 1 milyar dolarlık ihracat yapıyor. İran’ın da Türk firmalara kolaylık göstermesi lazım. Biz, bunu dile getirdik."

HEYETTE KİMLER VARDI: AKP’li Mercan başkanlığındaki 5 kişilik TBMM heyeti, geçen hafta İran’a gitti. Heyet Başkanı Mercan, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki dahil yaptığı görüşmelerde, Türk şirketlerinin önündeki engelleri ve yaşanılan sıkıntıları anlattı. AKP Grubunu Mercan ile birlikte Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Tekeli ve MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun yer aldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi AKP'den İran'a Yimpaş Ricası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement