ABD Ticaret Heyeti 14-16 Nisan'da Türkiye'de - Son Dakika
Ekonomi

ABD Ticaret Heyeti 14-16 Nisan'da Türkiye'de

ABD Ticaret Heyeti 14-16 Nisan\'da Türkiye\'de

İstanbul, 14-16 Nisan Tarihleri Arasında Türkiye'yi Ziyaret Eden En Geniş Katılımlı ABD Ticaret Heyetine Ev Sahipliği Yapacak.

14.04.2008 14:28

İstanbul, 14-16 Nisan tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret eden en geniş katılımlı ABD ticaret heyetine ev sahipliği yapacak.

Verilen bilgiye göre 60'dan fazla ABD firmasının katıldığı Avrupa Ticaret Rüzgarı (Trade Winds Europe) konferansı, çeşitli ABD ve Türk firmalarının ve iş kuruluşlarının desteği, TABA/AmCham ile ABD Ticaret Müsteşarlığı'nın işbirliği ile düzenleniyor.

Hyatt Regency otelinde düzenlenecek konferansta yer alan firmaların faaliyet gösterdikleri iş dalları geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Konferansa katılan ABD'li şirketler arasında; inşaat ve yapı malzemeleri, havacılık, enerji, ulaştırma, sağlık, çevre teknolojileri, savunma, güvenlik, yazılım, madencilik, telekomünikasyon ve otomotiv başta olmak üzere pek çok sektör bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TABA/AmCham Başkanı Uğur Terzioğlu, Türkiye ekonomisinin giderek güçlenmesinin yanı sıra Amerikan firmalarının Türk firmalarıyla ortaklıklar kurarak diğer Avrupa ülkeleri, Avrasya ve Ortadoğu ile ticaret yapmak istemelerinin ABD'li şirketlerin Türkiye'ye olan ilgisini artırdığını belirtiyor.

Konferansta Türkiye'de ve Avrupa'da ticareti geliştirme konuları çeşitli yönlerden ele alınacak. Üç gün sürecek olan konferansın son gününde katılımcı Amerikan firmaları ile potansiyel Türk iş ortakları arasında karşılıklı görüşmeler düzenlenecek.

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi ABD Ticaret Heyeti 14-16 Nisan'da Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement