ABD Borsalarında Sert Düşüş - Son Dakika
Ekonomi

ABD Borsalarında Sert Düşüş

ABD Borsalarında Sert Düşüş

Dünya Piyasalarında Sular Durulmak Bilmiyor. Mortgage ve Kredi Piyasasına Yönelik Endişeler, Dün ABD Borsalarında Sert Bir Düşüşe Neden Oldu.

15.08.2007 09:47

Dünya piyasalarında sular durulmak bilmiyor. Mortgage ve kredi piyasasına yönelik endişeler, dün ABD borsalarında sert bir düşüşe neden oldu.

Ayrıca Home Depot ve Wal-Mart'ın kar rakamlarının beklentilerden düşük gelmesi, Dow Jones'u yüzde 1.6, Nasdaq Bileşik Endeksi'ni ise yüzde 1.7 düşürdü. Dow Jones günü kritik 13 bin puan sınırının hemen üzerinden 13 bin 28 puandan noktalarken, Nasdaq 2 bin 499 puana geriledi.

Dün ABD borsaları güne sakin başlamasına karşın gün ortasından itibaren ibre tekrar aşağı döndü. Mali sektör hisseleri öncülüğünde başlayan satışlar genele yayılınca tüm endekslerde sert düşüşler izlendi.

ABD'deki düşüş Asya piyasalarını da vurdu. Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 2.4 değer yitirirken, son iki ayın en düşük seviyelerine geriledi.

ABD yatırımcılar bugün açıklanacak ekonomik verileri yakından takip edecek. Özellikle temmuz ayı tüketici fiyatları, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı rakamları gündemin üst sıralarında yer alıyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD Borsalarında Sert Düşüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement