9 Kadını Aynı Anda Hamile Bırakırsanız 1 Ayda Bebek Olmaz - Son Dakika
Ekonomi

9 Kadını Aynı Anda Hamile Bırakırsanız 1 Ayda Bebek Olmaz

9 Kadını Aynı Anda Hamile Bırakırsanız 1 Ayda Bebek Olmaz

ABD'de Krizden Çıkışın Sembolü Olan 'Yeşil Filizler' Tartışmasına Ünlü Milyarder Warren Buffet da Katıldı.

26.06.2009 01:35

ABD’de krizden çıkışın sembolü olan ’yeşil filizler’ tartışmasına ünlü milyarder Warren Buffet da katıldı.

Krizle mücadele çabalarının sonuç vermesinin zaman alacağını kaydeden Warren Buffett, "Hükümet krizle pek çok cepheden savaşıyor. Ancak, 9 kadını aynı anda hamile bırakırsanız 1 ayda bebeğiniz olmaz. Dolayısıyla, ekonomide toparlanma zaman alacak. Çözülmesi gereken en önemli sorun ise kesinlikle işsizlik" diye konuştu. FED Başkanı Ben Bernanke’nin ’yeşil filizler’ olarak nitelediği olumlu işaretler konusunda ise Buffet, Buffett, "Sol gözümden katarakt ameliyatı bile oldum" esprisiyle düşüncelerini açıkladı. "Ameliyatın ekonomideki yeşil filizleri görmeme yardımcı olacağını düşünüyordum" diyen Buffet, fakat şu ana kadar hiçbir umut verici işaret görmediğini söyledi. Bernanke gibi iyimserlere karşı çıkanlardan biri olan ünlü ekonomist Nouriel Roubini de, "Ekonomide yeşil filizler yerine sarı otlar görüyorum" demişti.

70 şirketi inceliyorum

Forbes Dergisi’nce dünyanın en zengin ikinci adamı olarak nitelendirilen 78 yaşındaki Buffett, ABD televizyonlarına çıkarak krize ilişkin görüşlerini açıklarken, Buffett, "Ekonomi henüz iyiye dönmedi. Ne kadar süreceğini söylemek mümkün değil. Ama olacak" diye konuştu. Buffett, "70 küsur farklı şirketin performansını her gün gözden geçiriyorum. Hangi göstergeye baksam, ekonomide bir yön değişikliğinin henüz gerçekleşmediğini görüyorum" dedi.

2’nci paket gerekebilir

ABD yönetiminin, ekonomik savaştaki mücadelesinde iyi bir ekibe sahip olduğunu dile getiren Buffet, yine de iyileşmenin henüz gelmediği, ekonominin iyileşmesinin yavaş bir süreç olacağı, işsizlik oranının yüzde 10’u aşabileceği yorumların da bulundu. Buffet, "ABD’nin ikinci teşvik paketine ihtiyacı olabilir" dedi.

2010 büyüme tahminleri değişebilir

PARİS Kulübü ve Uluslararası Finans Enstitüsü (Institute for International Finance) tarafından düzenlenen konferansta konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı John Lipsky, "Dünya ekonomisi için 2010 yılı büyüme tahminlerimizi yukarı yönlü revize edebiliriz" dedi. Dünya Bankası, 22 Nisan’da açıkladığı raporda, bu yıl için yüzde 5.5 küçülmesini beklediği Türkiye ekonomisi için, 2010’da yüzde 1.5 büyüme tahmininde bulunmuştu. Banka, küresel ekonomi için de, yüzde 2.9’luk rekor düşüşten sonra, 2010’da ılımlı bir şekilde yüzde 2’lik büyüme öngörmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 9 Kadını Aynı Anda Hamile Bırakırsanız 1 Ayda Bebek Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement