4. Türk ve Bulgar İşadamları Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

4. Türk ve Bulgar İşadamları Zirvesi

4. Türk ve Bulgar İşadamları Zirvesi

Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Dalgıç: "Hızla büyüyen ve markalaşma yolunda önemli adımlar atan Tekirdağ'ın, konum olarak da cazibe merkezine dönüşmesi, komşu ülkelerin iş adamlarının gözünü kente çevirmesine yol açıyor"

13.01.2014 17:50

Tekirdağ'da, "4. Türk ve Bulgar İşadamları Zirvesi" düzenlendi.

Trakyakent Belediyeler Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik tarafından organize edilen etkinlik, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı Adem Dalgıç, zirvenin açılışında, Asya Port sayesinde Tekirdağ'ın hem Trakya hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ve kentin çok hareketleneceğini belirtti.

Tüm dünyadaki iş adamlarını hızla büyüyen Tekirdağ'a yatırım yapmaya davet eden Dalgıç, şunları kaydetti:

"Hızla büyüyen ve markalaşma yolunda önemli adımlar atan Tekirdağ'ın, konum olarak da cazibe merkezine dönüşmesi, komşu ülkelerin iş adamlarının gözünü kente çevirmesine yol açıyor. Bu organizasyonun yeni dostluklar ve yeni çalışmalar olarak bize döneceğine inancımız tam. Bugüne kadar yapılan ulusal ve uluslararası temaslar kurumumuza birçok tecrübe kazandırdı."

Dalgıç, Bulgaristan'ın Ram Trakya Belediyeler Birliği ve bu birliğe üye belediyeler ile yakalanan önemli birliktelik ve politikalar sayesinde önemli mesafeler almaya başladıklarını vurguladı.

Dalgıç, yerel potansiyellerin harekete geçirilmesi, ekonominin canlandırılması ve istihdam olanaklarının arttırılması açısından programa ağırlık veren Türk ve Bulgar iş adamlarına teşekkür etti.

"Tekirdağ, önemli kentler arasında"

Bulgaristan Burgaz Valisi Pavel Marinov ise Tekirdağ'ın yatırımlara önem veren, hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen çok önemli kentler arasında yerini aldığını belirtti.

Türkiye ve Bulgaristan arasında yaratılan işbirliği olgusunun, iki ülkenin gelişimini olumlu yönde etkileyeceğine inandığını ifade eden Marinov, çalışmalara destek veren tüm yerel yönetim temsilcileri ile kamu kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti.

Zirveye, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Alexandr Alexsandrov, Ürdün Başkonsolosu Dr. Barmaui, Bulgaristan Milletvekili Atanas Zafirov ile çok sayıda davetli katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 4. Türk ve Bulgar İşadamları Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement