2010 Ampd Zirvesi, 13. Kez Sektörü Ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

2010 Ampd Zirvesi, 13. Kez Sektörü Ağırladı

2010 Ampd Zirvesi, 13. Kez Sektörü Ağırladı

Alışveriş Merkezleri Ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Tarafından Bu Yıl 13.Sü Düzenlenen 2010 AMPD Perakende Zirvesi, Açılış Konuşmaları İle Başladı.

09.12.2010 20:55

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 2010 AMPD Perakende Zirvesi; T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanı M. Mehdi Eker, T.C. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşmaları ile başladı.

AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, yaptığı konuşmada,"13. AMPD Perakende Zirvesi'nde bu yıl, bireysel yatırımların, tüketici taleplerinin kurumsal yatırımlar ile olan etkileşimini ele alma, gelişen yeni perakende pazarlarının dinamiklerini inceleme, yeni atılımların geri planını görme, sağlam yatırımların serüvelerini dinleme fırsatı bulacağız" dedi.

Mehmet T. Nane, konuşmasını "Zirvede tam bir dünya turu yapacağız. Dünyayı perakende üzerinden kuşatmaya hazırlanan bir sektörün serüvenini hem dinleyeceğiz, hem de yazacağız." diyerek bitirdi.

Açılışta yaptığı konuşmada, bir ihracat köprüsü oluşturmak için perakende sektörünün oyuncularıyla çalışmaya hazır olduklarını ifade eden T.C. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan; 2023 yılında Türkiye'nin ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunun da tekrar altını çizdi. Türkiye'nin bugün artık dünyanın en büyük 16 ekonomisinden birisi olduğunu söyeleyen Çağlayan, son yedi yılda ise yabancı sermayenin 85 milyon dolara ulaştığını belirtti.

T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanı M. Mehdi Eker, "Perakende sektörünün büyük bir kısmı tarımla ilgili. Ülkemizde ticari maksatla 150 farklı ürün yetiştiriliyor. Beş ürünün üretiminde de dünyada birinci sıradayız." dedi. Eker, tüketicinin artık patron olduğunu çünkü sektörleri artık tüketici taleplerinin yönettiğinin de altını çizdi.

2010 AMPD Zirvesi'nde konuşmacı olarak yer alan Boston Consulting Group Milan Ofisi Ortağı ve Yönetim Direktörü Antonio Achille: "Tüketici artık bilinçli, aile bütçeleri ön planda, harcamalar artık daha dikkatli yapılıyor. Tüketici daha fazla söz sahibi. Gençler görünür markalarla değil, kendilerini gerçek kılan markalar ile ilgileniyor. Dijital dünya artık çok önemli bir gerçeklik." dedi.

Zirve, öğle yemeği ve ödül törenini takiben; Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, İstanbul Doors Group Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Büyükuğur, Mars Entertainment Group CEO'su Muzaffer Yıldırım ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'nun katılımıyla; AVM'lerde, Marka-Magazalarda, Perakende, Dinamikleri konulu oturum ile devam etti.

AMPD Perakende Ödülleri 2010 – 2011 dağıtıldı

2010 AMPD Zirvesi'nin öğle yemeği kapsamında düzenlenen ödül töreni ile, AMPD Perakende Ödülleri de sahiplerini buldu.

Ödüller:

Yılın Pazarlama Kampanyası, AVM Dalında Mansiyon - Korupark

Yılın Pazarlama Kampanyası, Perakende Dalında Ödül - YKM

Yılın Müşteri Memnuniyeti Projesi, Perakende Dalında Ödül - Migros

Perakendede Yılın Teknoloji Uygulaması, Mansiyon - Global Blue

Perakendede Yılın Teknoloji Uygulaması, Mansiyon - Kiğılı

Yılın İnsan Kaynakları Uygulaması, Ödül - YKM

Yılın İnsan Kaynakları Uygulaması, Mansiyon - Sankopark

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi, Ödül - Teknosa

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi, Mansiyon – Boyner

Yılın Yaratıcı Perakende Konsepti, Ödül - Mudo

Yılın AVM'si - 50.000 M2den Büyük, Mansiyon – Kentpark

Yılın AVM'si - 50.000 M2den Küçük, Ödül Kazanan AVM – Kozzy

Yılın AVM'si - 50.000 M2den Küçük, Ödül Kazanan AVM - Malatya Park

Yılın AVM'si - Outlet, Ödül Kazanan AVM - Optimum Outlet İstanbul

Yılın Perakende Kuruluşu, Market Dalında Ödül - Migros

Yılın Perakende Kuruluşu, Market Dalında Mansiyon - BİM

Yılın Perakende Kuruluşu, Zincir Mağaza Dalında Ödül - Kiğılı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi 2010 Ampd Zirvesi, 13. Kez Sektörü Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement