'Üniversitelerde 150 Bin Kontenjan Boş Kalacak' - Son Dakika
Eğitim

'Üniversitelerde 150 Bin Kontenjan Boş Kalacak'

\'Üniversitelerde 150 Bin Kontenjan Boş Kalacak\'

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, üniversitelerde kayıt döneminin ardından boş kalan kontenjan sayısının 150 bine yükseleceğini iddia etti.

23.08.2013 12:59

SBS sonrasında Fen ve Anadolu Liselerinde binlerce kontenjanın boş kalması tartışmalara neden olurken, bu tartışmalar üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra boş kalan 110 bin kontenjanı unutturdu.

LYS yerleştirme sonuçlarından sonra 100 binden fazla kontenjanın boş kaldığı üniversitelerde kayıt döneminin ardından bu sayının 150 bin civarına yükselmesi bekleniyor.

Üniversite kayıtlarının Eylül ayının ilk haftasına alınması boş kalan kontenjanları unutturmuş olsa da kayıt işlemlerinin ardından, kayıt yaptırmayan öğrenciler ve yeni açılan bölümlerle birlikte boş kalan kontenjan sayısının 150 bin civarına yükselmesi bekleniyor. Üniversitelerdeki boş kontenjan sayısının bu sene de geçen senelerde olduğu gibi 100 binin üzerinde olması ek yerleştirme bekleyen adaylar için büyük umut kaynaığı olurken, üniversitelerideki boş kontenjanların ek yerleştirme sonrasında da büyük oranda boş kalacağı tahmin ediliyor.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, boş kalan üniversite kontenjanlarını ve ek yerleştirmeleri değerlendiriyor.

Ek yerleştirmeden, ilk yerleştirme sonrasında herhangi bir yükseköğretim programını kazanamamış olanların yararlanabileceğini hatırlatan Güçlü, bu uygulamanın yetersiz ve sancılı olduğunu dile getirdi.

Ek yerleştirmeden sadece bir yere yerleşememiş adayların yararlanabilecek olmasından dolayı, 150 bin civarında olması beklenen boş kontenjanlardan 50 bin kadarının yine boş kalacağını öne süren Güçlü, ek yerleştirmeyi bekleyen öğrencilerin tercihlerini yaparken, kendi puanlarından daha düşük olan yerleri tercih etmeleri gerektiğini hatırlattı.

İşte, Abbas Güçlü'nün üniversite kontenjanları ve ek yerleştirme yorumu Açıklaması

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim 'Üniversitelerde 150 Bin Kontenjan Boş Kalacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement