Türkçe-Sosyal Şampiyonu Bitlis'ten - Son Dakika
Eğitim

Türkçe-Sosyal Şampiyonu Bitlis'ten

Türkçe-Sosyal Şampiyonu Bitlis\'ten

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: 'Türkiye'nin Ezberini Bozduk'

15.07.2010 15:12

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucunda, Türkçe Sosyal dalında il bazında birinciliği Bitlis'in aldığını açıklaması kentte büyük mutluluğa neden oldu. Basın toplantısı düzenleyen Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Türkiye'nin ezberini bozduklarını söyledi. Korkmaz, başarının düzenli çalışma ve fiziki alt yapı sorunlarının giderilmesinden sonra geldiğini belirterek, "İller sıralamasında Bitlis, Türkçe Sosyal dalında Türkiye birinciliğini elde etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

LYS sonuçlarının açıklanması, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiasında bayram havası estirdi. Geçen yıl başarı sıralamasında 69'uncu olan Bitlis'in bu yıl Türkçe Sosyal dalında en başarılı kentler arasına girmesi üzerine, Bitlis Milli Eğitim Müdürü M.Emin Korkmaz, basın toplantısı düzenleyerek yaşadıkları mutluluğu anlattı. Makamında açıklamalarda bulunan Mili Eğitim Müdürü Korkmaz, bu başarının tesadüfi olmadığını söyledi. Ezber bozduklarını belirten Korkmaz şunları söyledi:

"2006 yılında 68'nci sıradaydık. 2007 yılında aynı puan türünde 74'ncü iken 2008 yılında da 73'ncü olduk. 2009 yılında 69'ncu iken, 2010 yılında Türkiye'nin ezberini bozduk ve Türkiye birincisi olduk. Bu işte başta Bitlis Valisi olmak üzere ekibimizin büyük emeği geçti. Biz Valimizle birlikte tüm liselerin son sınıf öğrencilerini ziyaret ettik. İlk sınavda alınan başarısızlıkları masaya yatırarak, eksikliklerimizi tamamladık. 2'nci sınavda ise böyle bir başarıyı yakaladık."

Mili Eğitim Müdürü Korkmaz, başarı için 2 yldır yürüttükleri bir proje olduğunu, bu projenin adının da "Gelişim için Değişim Projesi" olduğunu söyledi. Korkmaz, Öğrencileri birebir takip ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu projede hem okulları, hem de öğrencileri hedefledik. 2 yıllık bir çalışma sonunda bugün belirli bir yere geldik. Bu sevincimizi sizinle paylaşmak istedik. ÖSYM Başkanımızın açıklamalarına göre, Türkiye'de puan gruplarının birincisi Matematik ve Fen grubudur. MF grubunda Kırşehir birinci oldu. Türkçe Matematik puan türünde Sinop birinci oldu. Türkçe Sosyal türünde ise Bitlis birinci oldu. Fiziki alt yapı sorunlarını ise başta Bitlisli işadamları olmak üzere Valiliğimizin destekleri ile en aza indirmeye çalıştık. Ayrıca Lise müdürlerimizle bire bir toplantılarla değerlendirmeler yaptık. Burada rehber öğretmenlerimizin de büyük emekleri var. LYS'de ilk sonuçlar açıklandığında çok da memnun olmadık. Bütün okul müdürleri, rehber öğretmenlerimizi ve dershane yöneticilerimizi toplayarak, puanlarını önlerine koyduk. Önümüzdeki süreyi de iyi kullanmamız gerektiğini kendilerine izah ettik. Öğretmenlerimiz bu süre içinde iyi çalışarak bizleri mahcup etmediler. Bugün Türkçe Sosyal dalında 81 il içerisinde Bitlis'i birinciliğe taşıdılar. Birinci olmak kolay olmadığı gibi birincilikte durmak da çok daha zordur. Biz bunun bilincindeyiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Türkçe-Sosyal Şampiyonu Bitlis'ten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement