Şırnak'ta 5 Bin Öğrenciye Sinema Etkinliği - Son Dakika
Eğitim

Şırnak'ta 5 Bin Öğrenciye Sinema Etkinliği

Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen sinema etkinliği kapsamında 5 bin öğrenciye film izleme fırsatı sunuldu. Etkinliğe katılan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte film izleyip, mısır yedi.

06.11.2023 18:39  Güncelleme: 18:59

ŞIRNAK Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kent merkezi ve ilçelerindeki 5 bin öğrenciye yönelik sinema etkinliği düzenlendi.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, lise öğrencilerine yönelik sinema etkinliği düzenlendi. Yaklaşık bir ay sürecek etkinlikle 5 bin öğrenci, 22 ayrı seansla sinema ile buluşacak. İki haftadır süren etkinliğe, Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin katıldı. Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan protokol, öğrencilerle birlikte film izleyip, mısır yedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) birimi personeli Duygu Demircan, şu ana kadar bin 500 öğrenciyi sinema ile buluşturduklarını ifade ederek, 'Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim dışında sosyal, sportif faaliyetlere dahil olmaları açısıyla gerçekleştirilmiş bir proje. Uludere, Beytüşşebap ve Şırnak merkezden 5 bin öğrencimizi ilk defa sinema ile buluşturuyoruz. Bu ilk buluşmalarından kaynaklı mutluluklarına şahit olmak bizim içinde çok gurur kaynağı. Öğrenciler filmden çok mutlu çıkıyorlar. Oldukça beğendiklerini söylüyorlar. Sinema etkinliğimiz 2 haftadır devam ediyor. Şuanda kadar bin 500 öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Bu etkinlik süresi boyunca da toplam 5 bin öğrenciyi sinema ile buluşturmayı hedefliyoruz' dedi.

İlk defa sinemada film izleme fırsatı bulan Şevin Balkan da, 'Sinema hakkında ilk deneyimim. Oyuncu kadrolarını beğendim. Oyunculuk çok iyiydi. Film çok güzeldi, iyi bir deneyim oldu benim için. Bu etkinliğe katılmama katkı sunan herkese teşekkür ederim' diye konuştu.(DHA)

Şırnak\'ta 5 Bin Öğrenciye Sinema Etkinliği
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Şırnak'ta 5 Bin Öğrenciye Sinema Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement