Satranç Dehaları Anafen'de Yarıştı - Son Dakika
Eğitim

Satranç Dehaları Anafen'de Yarıştı

Satranç Dehaları Anafen\'de Yarıştı

İstanbul geneli İlkokullar ve Ortaokullar arası 8. Anafen Satranç Turnuvası 27 -28 Nisan Cumartesi ve Pazar günü Özel Yeşilvadi Anafen İlk ve Ortaokulu'nda yapıldı.

30.04.2013 11:00

Türkiye Satranç Federasyonu ile Anafen Okulları'nın birlikte organize ettiği, 1000 lisanslı satranç sporcusunun katılımıyla gerçekleşen geleneksel satranç turnuvasına İstanbul genelinde 110 okul, 160 takım katıldı.

28 Nisan Pazar günü yapılan ödül töreninde Yıldızlar, Küçükler, Küçük Kızlar ve Bireysel olmak üzere toplam dört kategoride dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. İki gün boyunca 6 turda gerçekleşen maçlar sonucunda; Yıldızlar kategorisinde Ahmet Selim Ertunç, Küçükler kategorisinde Kuzey Bayındır ve Küçük Kızlar kategorinde ise Zeynep Üst birinci oldu. Birincilere ödüllerini Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül verdi.

Dünya Şampiyonları da Yarıştı

Anafen Okulları tarafından düzenlenen satranç turnuvasına katılan oyuncular arasında, Avrupa ve Türkiye satranç Birincisi Ahmet Utku Üzümcü, 8 yaş Avrupa Okullar Birincisi ve Türkiye Şampiyonu Tolga Ülkü, Dünya Okulları ve Türkiye Birincisi Işık Can, Avrupa Okulları ve Türkiye Birincisi Emirhan Tarlabaşı gibi dünya çapında Türkiye'yi temsil etmiş önemli satranç sporcuları da yer aldı.

Özel Yeşilvadi Anafen Ortaokul Müdürü Ali Erdem; "Satranç yediden yetmişe herkesin yapabileceği bir zeka sporu olmanın ötesinde kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur.

Satranç sporuna 8 yıldır düzenlediğimiz turnuvalarla destek olmaya çalışıyoruz. Turnuvamız İstanbul'un en prestijli ve Türkiye'nin en geniş katılımlı turnuvalarından birisidir.

Başvuruların açıldığı 2 gün içinde kontenjanların dolduğu turnuvamızda, kategorisine göre Dünya, Avrupa, Türkiye ve İl şampiyonu satranç sporcuları kıyasıya rekabet ediyor.

Zeka sporuna gönül verenleri aynı çatı altında buluşturduğumuz bu önemli günde İstanbul genelinde önemli birçok okulu ağırlamak da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu." açıklamasında bulundu.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Satranç Dehaları Anafen'de Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement