Sanata Engel Yok - Son Dakika
Eğitim

Sanata Engel Yok

Sanata Engel Yok

Yozgat'ta engellilerin yaptığı resimler ve el sanatları ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

09.05.2013 18:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerden 6'sının yaptığı resimler ve el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışını, Vali Yardımcısı Yavuz Güner ile bazı yetkililer gerçekleştirdi.

Sergide, ağzıyla tuttuğu fırçayla yaptığı 250 eseri yer alan bedensel engelli Narin Işık (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, küçükken resim çizmeye meraklı olduğunu belirterek, "3 yaşında çocuk felci geçirdim. Ayaklarım tutmuyordu. 6 yıl önce de rahatsızlığım ilerlediği için ellerim ve kollarım tutmaz oldu. Resim yapmayı çok seviyordum ama ellerimi kullanmıyordum" dedi.

Engelini hiçbir zaman sorun etmediğini dile getiren Işık, " Türkiye'de her evde çizdiğim bir resim olsun istiyorum. Bu resimleri insanların ne zorluklarla yaptığımı bilmelerini, duygularımızı daha iyi anlamalarını istiyorum" ifadesini kullandı.

Rehabilitasyon merkezinde engellilere eğitim veren resim öğretmeni Emre Tetik ise Narin Işık'ın azmiyle tüm insanlara örnek olabileceğini belirterek, "Yaptığı resimlerde çok istekli. Kara kalem, sulu boya, pastel, yağlı boyayla çalışmalar yapıyoruz. İçindeki duygu, coşku, resim aşkı, gerçekten çok büyük. Kendisi, içindeki duyguları yansıttığını ve böyle mutlu olduğunu dile getiriyor" diye konuştu.

Sergi, bir hafta açık kalacak.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Sanata Engel Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement