Samsung Akademi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Eğitim

Samsung Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Samsung Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Samsung Electronics'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile teknik meslek lisesi öğrencilerine yönelik oluşturduğu uygulamalı eğitim programı Samsung Akademi, ilk mezunlarını verdi.

20.06.2013 20:00

Samsung Electronics'in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Samsung Akademi'nin ilk öğrencileri mezun oldu. Bugün (19 Haziran, Çarşamba) İstanbul Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, İstanbul'daki beş farklı teknik meslek lisesinden 156 öğrenci, Samsung Akademi'nin ilk mezunları olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı sertifikalarını teslim aldılar.

2012 yılında kapılarını açan Samsung Akademi kapsamında, İstanbul Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, öğrencilere yönelik uygulamalı teknik eğitim laboratuvarı kuruldu. Samsung Akademi'nin ilk öğrencileri; dört farklı ürün grubunu kapsayan ve güncel teknolojilerle uyumlu, teknik ekipmanlarla donatılmış laboratuvarda bir sene boyunca verilen eğitimi başarıyla tamamladı.

İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali'nin de katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı SungYong Hong; "Samsung'un yönetim felsefesi, insan kaynaklarını ve teknolojiyi, üstün cihazlar ve hizmetler sunmak için seferber ederek, daha iyi bir dünya yaratılmasını hedefler.Bu amaç ile Samsung, dünya çapında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarını "Samsung Hope For Children" (Samsung Çocuklar ve Gençler için Umut) çatısı altında toplamaktadır. Samsung'un bu anlayışından hareketle, Türkiye'nin uzak köylerinde ilkokullar inşa ettik. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile beraber Türkiye'nin dört bir yanında binlerce öğrencimize, OLİ Projesi ile Olimpiyat Ruhu'nu aşıladık, ücretsiz spor okulları ile spor yapmalarına destek olduk. Kore Savaşı Gazileri'nin torunlarına yönelik sağladığımız üniversite burslarını, her yıl daha da fazla öğrenciye sunuyoruz. Yeni girişimimiz "Geleceğin Mucitleri" Yarışması ile çocuklarımızı, daha yaratıcı ve daha üretken olmaları yönünde teşvik ediyoruz. Tüm bu önemli projeler arasında Samsung Akademi, bizim için en çok anlam ifade eden projelerin başında yer alıyor" dedi.

Samsung Akademi mezunlarına iş imkanı

Samsung Akademi'nin başarısına değinen Hong, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün, Akademi'nin ilk 156 mezununu ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Onların gözlerinde gördüğümüz ışık, çok daha fazlasını yapmamız için bizi motive ediyor. Mezunlarımızla iletişimimizi ileride de sürdürmeye devam edecek ve ailemizin bir parçası olarak onlara, mesleki hayatlarına iyi bir başlangıç yapmaları için gereken desteği en iyi şekilde sağlamaya çalışacağız. Aynı zamanda en iyi 4 öğrencimize, üniversite eğitimlerinde, Samsung Akademi Bursu ile destek olacağız. İnanıyoruz ki, Samsung Akademi'nin katkısıyla, her geçen yıl, öğrencilerin mesleki gelişimlerinde daha da belirgin ilerlemeler görüyor olacağız. "

Törende İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin; 'Dünyanın önde gelen firmalarından Samsung Electronics'in, gençlerimize yönelik İstanbul'da hayata geçirdiği bir sosyal sorumluluk projesi olan Samsung Akademi bugün ilk mezunlarını veriyor. Diğer illerde de hayata geçirilecek olan Samsung Akademi, öğrencilerimizin eğitimine ve sonrasında iş hayatına atılmalarına büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca sanayi için de nitelikli işgücü yetiştirilmiş olacak. Bir dünya markası olmasının yanında, Türkiye'ye değerli katkılarından ötürü Samsung'u yerli bir marka olarak da görüyoruz. Projeyi gerçekleştiren ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum' dedi.

Samsung Electronics, tüketici elektroniğinin dört ana ürün grubu olan mobil cihazlar, beyaz eşya, ses ve görüntüleme cihazları, bilgisayar ve yan ürünleri ile ilgili uygulamalı eğitim verilmesini amaçlayan Samsung Akademi projesini, teknik meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak geliştirdi. Eğitim programı kapsamında; ürün teknik özellikleri ve onarımı, müşteri ile iletişim ilkeleri, Samsung servis altyapısı ve hizmet standartları ile ilgili eğitimler veriliyor. İki dönem sürecek şekilde planlanan eğitim, bir öğretim yılı boyunca devam ediyor. İlk yıl 156 mezun veren projede eğitimler, okul öğrenim saatleri dışında 17.00 – 20.00 saatleri arasında, haftada 2 gün, 3'er saat olarak düzenlendi.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Samsung Akademi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement