Okullarda Tören Üstüne Tören Var! - Son Dakika
Eğitim

Okullarda Tören Üstüne Tören Var!

Okullarda Tören Üstüne Tören Var!

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı bugün başladı. 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmenin ders başı yaptı.

19.09.2011 12:30

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı bugün başladı. 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmenin ders başı yapacağı 2011-2012 eğitim-öğretim yılı açılış töreni İstanbul'da da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın katılımıyla Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulun'da yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisiyle devam etti.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Törende konuşan Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da hızlı bir şekilde eğitim yatırımlarına devam ettiklerini anlatarak, "Çünkü biliyoruz ki, eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır ve insan iyi yetiştirildiğinde iyi, gelişmiş bir toplum elde etmek mümkündür" dedi.

Yaz dönemi boyunca hiç durmaksızın yeni derslikler açtıklarını ve bu derslikleri de yeni donanımlarla güçlendirdiklerini söyleyen Mutlu, "bir 476 yeni derslikle, okullarımıza yeni kayıt olan 2 bin 205 bin yeni öğrenciye yeni imkanlar sağlayarak, eğitim-öğretim yılına İstanbul'da tam hazırlıklı bir şekilde girdik" diye konuştu.

BİR CEMİYETİN BOZAMADIĞI BİR İNSANI BİR ARKADAŞ BOZAR

Kadir Topbaş da, bugün İstanbul'da 2.5 milyon öğrencinin ilk ve orta öğretimde ders başı yaptığı gün olduğunu belirterek, "Gururla şunu ifade edebiliriz ki, genç nesile sahip olan bir ülke olarak geleceğimizi hazırlamada önemli adımlar atılmaktadır" dedi.

Bir ulusun gücünün nüfusuyla değil, yetişmiş insan sayısıyla ölçüldüğünü ifade eden Topbaş, "Özellikle birşey ifade etmek istiyorum öğrencilerimize, velilerimize, bir cemiyetin bozamadığı bir insanı bir arkadaş bozar" diye konuştu.

Sürücülere seslenen Topbaş, "Özellikle ifade etmek istiyorum ki, okul çevresi, öğrenci araçları, bunlara saygı gösterilmeli ve trafik kurallarına da mutlaka uyulması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

VELİLERE ÇAĞRI

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, öğrencilere seslenerek, "Sevgili öğrenciler, uzun bir tatilin ardından okul sıralarına, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanın sevincini yaşıyorsunuz. Bu eğitim-öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek, sizlere güvenen bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz.

Bunun için bizlerin sizlere güvendiği kadar sizlerin de kendinize güvenmeniz gerekiyor. Hepiniz, bilgisayar, internet ve teknolojiyi bizlerden daha iyi kullanıyorsunuz. Bu becerilerinizi eğitim ortamlarında ve insanların yararı için kullanmanızı bekliyoruz. Bunun için çok yakın zamanda bütün çocuklarımıza tablet bilgisayarlar verilecek" diye konuştu.

Öğrenci velilerine de seslenen Yıldız, öğrencilerin eğitim sürecinde velileri de yanlarında görmek istediklerine işaret ederek, "Okullarımıza belli dönemlerde çağrıldığınızda gelmenizi yeterli bulmuyoruz. Sizleri okullarda öğretmen ve idarecilerle işbirliğine bekliyoruz" dedi.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak 2012'de bitecek. 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında yarı yıl tatiline girecek olan öğrenciler için 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönem ise, 8 Haziran 2012 Cuma günü sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Okullarda Tören Üstüne Tören Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement