Kampüs Teknoloji Günleri'13 Başladı - Son Dakika
Eğitim

Kampüs Teknoloji Günleri'13 Başladı

Kampüs Teknoloji Günleri\'13 Başladı

ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı Yıldırım: "İnterneti üretmek değil tüketmek için kullanıyoruz"

31.05.2013 09:58

ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı Soner Yıldırım, Türkiye'de internetin üretmek değil tüketmek için kullanıldığını bildirdi.

ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde bugün başlayan ve yarın sona erecek etkinliğin açılışında konuşan Yıldırım, Türkiye'de 35 milyondan fazla internet kullanıcısı olduğunu belirterek, bu kullanıcıların çok büyük bölümünün internette üretim değil tüketim yaptığını söyledi.

Sosyal paylaşım ağı Facebook'un rakamsal büyüklüğüne işaret eden Yıldırım, sitenin 1,4 milyar kullanıcıyla en büyük devlet olduğunu vurguladı. Siteye haftada 7,5 milyar giriş yapıldığını, 1,8 trilyon kez "Beğen/Like" tuşuna basıldığını ve 260 milyon fotoğrafın yüklendiğini anlatan Yıldırım, sadece bu siteye yüklenen şarkıların tamamının ancak 210 bin yılda dinlenebileceğine dikkat çekti.

Yıldırım, eski mahalle anlayışının AVM'ye dönüştüğünü kaydederek, öğrencilerin AVM'lerle internet ortamında toplandığını söyledi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş ise uluslararası markalar çıkarabilmek için birikim ve derinlik gerektiğini ifade ederek, teknopark, üniversite, sanayi ve iş dünyası işbirliği ile bunun sağlanabileceğini ifade etti.

Fatih projesinin önemini vurgulayan Kızıltaş, projenin eğitim sistemini ve nesilleri şekillendireceği için çok önemli olduğunu söyledi. Kızıltaş, etkinlikte Milli Eğitim Bakanlığının Fatih projesinde duyduğu ihtiyaçların karşılığını bulmasını ümit ettiğini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Daire Başkanı Emin Sadık Aydın da kullanılan elektronik cihazlarla bunlara yönelik uygulamaların sayısının hızla arttığını ancak bunlar vasıtası ile Türkiye'nin ne ürettiğinin sorgulanması gerektiğini kaydetti. Aydın, e-devlet hizmetlerinde artış olduğunu ancak bunu kullanacak insan gücü artmazsa çabanın boşa çıkacağını vurguladı.

Aydın, ayrıca Bilgi Toplumu Strateji ve Eylem Planı'nın yenilediklerini belirterek, tüm Türkiye'den plana ilişkin görüş ve öneri beklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Kampüs Teknoloji Günleri'13 Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement