İhlas Koleji Evlatlarını Mezun Etmenin Sevincini Yaşadı - Son Dakika
Eğitim

İhlas Koleji Evlatlarını Mezun Etmenin Sevincini Yaşadı

İhlas Koleji Evlatlarını Mezun Etmenin Sevincini Yaşadı

BASIN BÜLTENİDİR.

16.06.2010 19:08

BASIN BÜLTENİDİR.

İhlas Koleji bünyesinde bulunan Genel Lise, Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri mezuniyet töreniyle okullarına veda ettiler

İhlas Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan okulların mezuniyet törenlerinin sonuncusu İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsünde yapıldı. Özel İhlas Koleji bünyesinde bulunan Genel Lise, Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi son sınıflarında okuyan öğrenciler düzenlenen mezuniyet töreniyle okullarına veda ettiler.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende açılış konuşmasını yapan Hami Koç, İhlas Kolejinin 14 yıllık hizmet hayatında Türkiye’deki eğitimin yanında evrensel eğitime de katkıda bulunduğunu söyledi. “İhlas Koleji bir ailedir, bu ailenin sıcaklığı sevgi ve güvene dayalı öncelikleri ile eğitim ve öğretimde başarının temelidir.” diyen Koç, İhlas Kolejine sahip çıkılmasının, eğitime sahip çıkılması anlamına geldiğini vurguladı.

Hami Koç’un konuşmasının ardından öğrencilerin yıl içinde yapmış oldukları faaliyetler barkovizyon gösterisiyle davetlilere gösterildi. Çeşitli yurt içi gezileri, müze gezileri, okul içinde yapılan etkinlikler izleyiciler tarafından keyifle izlendi.

Barkovizyon gösterisinin tamamlanmasından sonra veliler adına Yunus Akışkan bir konuşma yaptı. İhlas Koleji öğretmenlerine öğrenciler üzerindeki emeklerinden dolayı teşekkür eden Akışkan, öğrencilere girdikleri yeni yolda ihtiyaçları olabilecek nasihatler verdi. Akışkan’ın konuşmasını bitirmesiyle İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç tarafından Okul Aile Birliği üyelerine okula katkılarından dolayı birer plaket verildi.

Minik öğrenci performansıyla ayakta alkışlandı

İhlas Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan Gölge ve Işık gösterisi ile devam eden törende Hümeyra Yiğit ve Seda Ercan seslendirdikleri “Gelevera Deresi” ve “Babuba” şarkıları konukların kulaklarının pasını sildi. Bir zamanlar ekranlarda fırtına gibi esen “Komedi Üçlüsü” öğrenciler tarafından canlandırıldı.

Törenin en ilginç anı hiç şüphesiz Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okulu 3-B öğrencisi Nefise Bükülmez’in Sakarya şiirini okurken gösterdiği performanstı. Coşkulu anlatımıyla davetlilerin büyük beğenisini kazanan Bükülmez şiirini bitirdikten sonra ayakta alkışlandı.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilerin ardından okul birincileri Şeyda Kınacı, Işıl Ümran Güler, Aycan Kahraman okulun yaş kütüğüne isimlerini çakarak okul sancağını devrettiler. Okul birincileri adına konuşma yapan Işıl Ümran Güler kendi üzerlerinde emekleri bulunan herkese teşekkür ederken öğrenci arkadaşlarına da içlerindeki okuma heyecanını kaybetmemelerini istedi.

Velilerin Büyük Heyecanı

Okul birincisi Işıl Ümran Güler’in konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler sahnedeki yerlerini aldılar. Bol bol fotoğrafların çekildiği anlarda kürsüye çıkan Özel İhlas Koleji Okul Müdürü Hamdi Özakay ailelerden 4 yıl önce emanet aldıkları evlatlarını en iyi şekilde geri teslim ettikleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Uzun eğitim maratonunun sonunda yeni mezunlar vermenin heyecanını yaşadıklarını anlatan Özakay, bu vatana değerli evlatlar armağan ettikleri için sevinçli olduklarını söyledi. “İhlas Kolejinin aile sıcaklığındaki ortamında eğitimde mükemmelliğe yolculuk yaptınız. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. İhlas Koleji elindeki tüm imkanlarla öğrencilerine yatırım yapmıştır.” diyen Özakay, bir babanın kızına yazdığı şiiri okuyarak konuşmasını sonlandırdı.

Kep Atma Töreninde Duygusal Anlar Yaşandı

Okul müdürü Hamdi Özakay ve müdür yardımcıların sahnede öğrencilerle çektirdikleri hatıra fotoğraflarının sonunda öğrenciler hep birlikte geriye doğru sayarak kep attılar. Öğrenciler arkadaşlarına sarılarak mezun olmanın mutluluğunu ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü aynı anda yaşadılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim İhlas Koleji Evlatlarını Mezun Etmenin Sevincini Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement