Bulgaristan'da Öğrencilere Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi Verildi - Son Dakika
Eğitim

Bulgaristan'da Öğrencilere Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi Verildi

Bulgaristan\'da Öğrencilere Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi Verildi

ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ve Bulgaristan Gümrükler Ajansı, Sofya Havaalanı'nda öğrencilere uyuşturucu trafiği ve kullanımı hakkında bilgi verdi. Etkinlikte konuşan yetkililer, uyuşturucuyla mücadelede cesaretin önemine vurgu yaptı.

26.10.2023 16:55  Güncelleme: 17:33

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da öğrenciler uyuşturucuya karşı bilgilendirildi.

ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ve Bulgaristan Gümrükler Ajansı, Sofya Havaalanı'nda 400'den fazla ilkokul ve ortaokul öğrenciye uyuşturucu trafiğine ve kullanımına karşı bilgi verdi.

"Uyuşturucu Kullanmadığım İçin Gururluyum" sloganı ile düzenlenen etkinlikte konuşan ABD'nin Sofya Büyükelçisi Kenneth Merton, "Uyuşturucu ile mücadele cesaret ister. Size uyuşturucu sunulduğunda 'hayır' diyebilecek kadar güçlü olun." dedi.

Bulgaristan Gümrükler Ajansı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi Müdürü Stefan Bakalov da "Uyuşturucu, sınır tanımayan bir kötülüktür." ifadesini kullandı.

Bulgaristan'da yıl başından bu yana toplam 7,5 ton uyuşturucu ele geçirildiğini belirten Bakalaov, "Şu sıralarda en tehlikeli sentetik uyuşturucu fentanildir. Geçen yıl ABD'de 80 bini fentanilden, toplam 100 bin kişi aşırı dozdan hayatlarını kaybetti." diye konuştu.

Uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarının büyük bir bölümünün aynı zamanda kumar bağımlısı da olduklarını kaydeden Bakalov, uyuşturucu ticaretinin uzun zamandır suç unsuru olmanın da ötesine geçip sosyal bir soruna dönüştüğüne dikkati çekti.

Gümrükler Ajansı personeli de öğrencilere narkotik eğitimli köpeklerin yardımıyla yapılan operasyonları betimleyen gösteriler yaptı.

Öğrenciler daha sonra havaalanında katıldıkları bir etkinlikte, çevredekilerin dikkatini uyuşturucunun zararlarına çekmeye çalıştı.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Bulgaristan'da Öğrencilere Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement