Bilfen Eğitim Kurumlarında Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı - Son Dakika
Eğitim

Bilfen Eğitim Kurumlarında Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı

Bilfen Eğitim Kurumlarında Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı

Bilfen Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrenciler, Cumhuriyetin 100. yılını görkemli bir programla kutladı. Programda öğrenciler, Atatürk'ün çocukluğundan Cumhuriyetimizin ilanına kadar geçen süreyi koreografiler, danslar ve şarkılarla anlattılar. Program, dünyaca ünlü Opera Sanatçısı Murat Karahan'ın repertuarıyla son buldu.

25.10.2023 11:14  Güncelleme: 12:55
Bilfen Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrenciler Cumhuriyet'in 100'üncü yılını görkemli bir programla kutladı. Anaokulundan liseye kadar 1000'e yakın öğrencinin yer aldığı 'Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı' binlerce velinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Oyuncu Reha Özcan'ın sunumuyla hayat bulan programda öğrenciler, Atatürk'ün çocukluğundan Cumhuriyetimizin ilanına kadar geçen süreyi hazırladıkları koreografiler, danslar, Bilfen koro ve orkestrasının hazırladığı şarkılar ve marşlarla yaşattılar. Öğrencilerin performanslarının uygulanan video mapping yöntemiyle müthiş bir görsellik kazandığı gece, dünyaca ünlü Opera Sanatçısı Murat Karahan'ın eşsiz repertuarıyla son buldu.

Oyuncu Reha Özcan'ın sunumuyla hayat bulan program Volkswagen Arena'da gerçekleşti. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin sarı başak tarlaları üzerindeki canlandırmaları ile başlayan gecede lise öğrencileri izleyenleri Kurtuluş Savaşı yıllarına götürürken ortaokul öğrencileri Karadeniz'in sularında yaptıkları danslarla izleyenleri büyülediler. Bilfen Koro ve Orkestrası, Küçük Kemancılar ve Bilfen Bando Takımı performansları ile göz doldururken usta oyuncu Reha Özcan anlatımlarıyla izleyenleri yıllar öncesine götürdü. Bu özel gece, dünyaca ünlü Opera Sanatçısı Murat Karahan'ın Atatürk'e ithafen söylediği ve Atatürk'ün en sevdiği arya olan 'E Lucevan Le Stelle' ile birlikte öğrencilerin de eşlik ettiği marşlardan oluşan repertuarını seslendirmesiyle son buldu. Tüm öğrencilerin ve izleyenlerin, ellerinde Türk Bayrakları ile hep birlikte söyledikleri marşlar ile final yapan gecede, Cumhuriyetin ışığında yürüyen öğrenciler performansları ile dakikalarca ayakta alkışlandılar.

ÖZCAN: CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINI KUTLAMAK ÇOK BÜYÜK BİR ONUR

Oyuncu Reha Özcan, "Başka bir şehirde dizide oynuyorum. Böyle bir proje geldiği zaman hiç tereddüt etmeden kabul ettim çünkü Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamak çok büyük bir onur. Bunun için bir şeyler yapıyor olmaktan inanılmaz gurur duyuyorum. Kendi oyunlarımda bu kadar heyecanlı değilim. Şimdi sahneye çıktığımda eminim çok heyecanlanacağım. Yaşatıp geliştirebilmek ve gençlere örnek olabilmemiz için hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. O yüzden burada olduğum için çok mutluyum. Gösteri biter bitmez başka bir şehire, Ayvalığa gideceğim, ağzım kulaklarımda gideceğimi biliyorum. Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

ÇALIŞKAN: CUMHURİYET BAĞIMSIZLIĞIMIZI KAZANMAMIZI İFADE EDİYOR

Orkestrada keman çalan Azra Çalışkan (13), "Bugün burada Bilfen Orkestrasında keman çalacağım. Cumhuriyet'in 100'üncü yılını bu kadar büyük bir arenada kutlamak gurur verici.  Annem ve babamın bunu izlemesi çok mutluluk verici. Cumhuriyet bağımsızlığımızı kazanmamızı, kendi düşüncelerimizi özgür bir şekilde ifade edebilmemizi ve bu orkestrada özgürce keman çalmamı ifade ediyor" diye konuştu.

USTA: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÇOCUĞU OLDUĞUM İÇİN ÇOK GURUR DUYUYORUM

8'inci sınıfa giden Efe Usta (13), "Bilfen Orkestrasında gitar çalıyorum. 8'inci sınıfta böyle bir şansa sahip olduğum için çok mutluyum. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında böyle bir tören yapabildiğimiz için çok gururluyum. Bir dünya liderinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuğu olduğum için çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

USLU: CUMHURİYET BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞEY

7'nci sınıfa giden Pelin Uslu (12), "Bugün bu güzel günde bandoda görev alıyorum. Cumhuriyet benim için büyük bir şey. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Atatürk'ümüzün kazandığı topraklara ayak basabilmek benim için çok gurur verici, çok mutluyum" dedi.

AKMANDİL: ATAMIZIN BİZE ARMAĞAN ETTİĞİ EN BÜYÜK HEDİYE CUMHURİYET OLMALI

Öğrencilerden Deniz Durukan Akmandil (12) ise "Bugün orkestranın gitar bölümünde yer alıyorum. Atamızın bize armağan ettiği en büyük hediye Cumhuriyet olmalı. Bunu ilk ilan eden ülkelerden biri olduğumuz için bence bayağı önemli bir şey. Cumhuriyet benim için mutluluğu simgeliyor. Çünkü bir ülkeye özgürlüğü veriyorsunuz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olduğu için bayağı heyecanlıyım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Bilfen Eğitim Kurumlarında Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement