Bakan Avcı, Dershane Temsilcileriyle Görüştü - Son Dakika
Eğitim

Bakan Avcı, Dershane Temsilcileriyle Görüştü

Bakan Avcı, Dershane Temsilcileriyle Görüştü

Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi tartışmasına ilişkin, "Sektörün büyük bölümünün, bu sürece destek vereceğini düşünüyoruz." dedi.

22.11.2013 11:31  Güncelleme: 12:48

Bakan Avcı, Eskişehir Öğretmenevi'nde dershane temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Avcı, daha önce de özellikle dershane ve özel okul yöneticileriyle sadece Eskişehir'de değil, Türkiye'nin pek çok ilinde yüz yüze görüşmeler yaptıklarını anımsattı.

"2 YIL GÖRÜŞÜYORUZ"

Sektör temsilcileriyle aşağı yukarı 2 yıldır görüştüklerini ifade eden Bakan Avcı, "Ama son yapılan hazırlıklar çerçevesinde, bu hazırlıklarımızı sektörden arkadaşlarla paylaşıyoruz ve onların nihai görüşlerini alıyoruz. Bu akşam Eskişehir'de yaptığımız bu toplantı da bunun bir parçası. 14 ay önce 19 Eylül 2012'de, bu arkadaşlarımızla Saffron Otel'de yine benzer bir toplantı yapmıştık. Konumuz, yine buydu. Orada da görüşlerini, önerilerini almıştık. Arada görüşmelerimiz de oldu. Şimdi bugün, yine benzer bir değerlendirme toplantısı yaptık." dedi.

"KAPATMA YOK, DÖNÜŞTÜRECEĞİZ "

Dershanelerin kapatılmasının değil, dönüştürmenin söz konusu olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, "Bu kadar büyük bir camiayı ilgilendiren bir konuda, şüphesiz orasını beğenen olur, burasını beğenmeyen olur ama genel olarak sektörle yaptığımız görüşmelerde, sektörün büyük bölümünün bu dönüşüm sürecine destek verdiğini ve vereceğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: MEB

Son Dakika Eğitim Bakan Avcı, Dershane Temsilcileriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement