14 bin nüfuslu ilçenin kütüphanesi ilgi görüyor - Son Dakika
Eğitim

14 bin nüfuslu ilçenin kütüphanesi ilgi görüyor

Kilis'in 14 bin nüfuslu Musabeyli ilçesinde faaliyete geçen halk kütüphanesi, üye sayısının 3 bine ulaşmasıyla dikkat çekiyor. Musabeyli ilçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından desteklenen kütüphane, açtığı kurslarla da vatandaşlara hizmet veriyor.

30.11.2023 15:57  Güncelleme: 16:15

14 bin nüfuslu ilçenin kütüphanesi ilgi görüyor

KİLİS - Kilis'in 14 bin nüfuslu Musabeyli ilçesinde 2023 yılının başlarında faaliyet giren halk kütüphanesinin üye sayısı 3 bine dayandı.

Musabeyli Kaymakamlığının destekleriyle kurulan Musabeyli ilçe Halk Eğitimi Merkezi 12 bin 500 kitapla kapılarını açmıştı. 4 ayda kitap sayısı 14 bine çıkan Halk Eğitim merkezi, açtığı kurslarla vatandaşa hizmete devam ediyor. 2023 yılında açılan 152 kursa 4 bin 500 e yakın kişi katılım göstererek büyük ilgi gördü. Açılan kurslara katılım gösteren kişi sayısı 3 bine yaklaştı.

Eşinin işinden dolayı Balıkesir'den Kilis'in Musabeyli ilçesinde ikamet ettiğini söyleyen Seda Kırvak, "İlçe küçük olduğundan dolayı çok fazla sosyal aktivite olacağını düşünmeyerek geldim. Musabeyli Kaymakamlığının açtığı halk eğitim kurslarının olduğunu duydum ve çocuğumu kreş alanına bıraktım bende ilgi alanım olan kuaförlük olduğu için tırnak ve makyaj alanında oğlum kreşte bende burada sosyalleşiyorum" dedi.

8 aydır ilçede ikamet ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Gamze Özdemir," Halk Eğitim Merkezine 2 ay oldu ve direk kuaförlük alanına seçtim ve burada hem öğreniyor hem de öğretiyorum. Çok eğlenceli ve çok kaliteli zaman geçiriyoruz burada ve büyük küçük demeden herkesi buraya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"Bu binaya girince ben çok mutlu oluyorum"

Musabeyli Kaymakamlığının açtığı Halk Eğitim Merkezinde çok mutlu olduğunu söyleyen 4. sınıf öğrencisi Öykü Zeynep Gültekin, "Okuldan sonra buraya gelerek saz ve gitar çalarak çok mutlu oluyorum ve stresimin hepsini burada atıyorum. öğretmenlerim de arkadaşlarımda çok iyiler tüm arkadaş grubumu buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Biz çok mutluyuz sizde mutlu olun"

Her yaştan arkadaşlarını saz ve gitar kurslarına davet edeceğini söyleyen 3'üncü sınıf öğrencisi Ayşe Tunç, "Biz burada çok mutluyuz sizlerde gelin ve siz de mutlu olun. Piyanoyu öğrendikten sonra ilk hedefinin öğretmen olmak ve yaşıtlarına piyanoyu öğretmek" ifadelerine yer verdi.

"14 bin nüfusa 14 bin kitap düşüyor"

İlçede nüfusa göre kitap olduğunu ve her yaş grubuna kitapları olduğunu söyleyen İlçe Halk Eğitim Müdürü Fatime Uluçoban, " İlçeye bağlı 46 köyün 25'inde faaliyet gösteriyoruz. Mesleki ve teknik alanda el sanatları, giyim, kuaförlük ve güzellik bilgisi, bilişim teknolojileri gibi toplamda 39 kurs ve 507 kursiyerimizle eğitim öğretim görmekte. Genel kurslar alanında halk oyunları, din eğitimi, spor, okuma yazma ve 113 kurs alanında bin 308 kursiyerimizle eğitim öğretime devam ediyoruz" diye konuştu.

14 bin nüfuslu ilçenin kütüphanesi ilgi görüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim 14 bin nüfuslu ilçenin kütüphanesi ilgi görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement