Yolcu Gemisinde Bu Kez de Yangın Dehşeti - Son Dakika
Dünya

Yolcu Gemisinde Bu Kez de Yangın Dehşeti

Yolcu Gemisinde Bu Kez de Yangın Dehşeti

İtalya'da 13 Ocak akşamı cruise gemisi Costa Concordia'nın kayalıklara çarpıp batarak 32 kişiye mezar olmasının ardından bu kez de aynı şirketin başka bir gemisinde yangın çıktı.

28.02.2012 00:06  Güncelleme: 16:07

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarında 13 Ocak akşamı cruise gemisi Costa Concordia'nın kayalıklara çarpıp batarak 32 kişiye mezar olmasının ardından bu kez de aynı şirketin başka bir gemisinde yangın çıktığı, okyanus akıntısıyla sürüklendiği öğrenildi.

Geminin bağlı olduğu Avrupa'nın en büyük cruise firması Costa Crociere'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Sabah saat 10.39'da, Costa Allegra yolcu gemisinin kıç bölümündeki elektrik jeneratörlerinde yangın çıktığı öğrenildi. Hemen gerekli müdehale yapılarak, yangın yayılmadan söndürüldü. Herhangi bir can kaybı olmadı" ifadesi kullanıldı.

Geçen ay meydana gelen kazada acil durum alarmının geç verildiği eleştirilerine maruz kalan şirket, bu kez hemen acil durum alarmı verildiğine dikkat çekme gereği duydu. Açlıklamada, "Hemen acil durum yönetimi uygulandı" denilirken, geminin şu anda Şeysel Adaları'nın 200 mil güney- batısında ve Alphonse Adası'na 20 mil mesafede olduğu belirtildi. Gemideki haszar tespit ve oluşan arızaların gidrilmesi için yoğun bir çalışma izlendiği, geminin çekilmesi için römorkorların yola çıktığı bildirildi. Ayrıca, çalışmaların İtalya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından da yakından takip edildiği, bölgede bulunan yük gemilerinin tespit edilip, yardım için yönlendirilmesine çalışıldığı açıklandı.

Gemide farklı ülkelerden 636'si yolcu, 413'ü mürettebat olmak üzerre toplam 1049 kişi bulunuyor. 25 Şubat günü Madagaskar'ın Diego Saurez Limanı'ndan yola çıkan geminin 28 Şubat günü Şeysel Adaları'nın Mahe kentindeki Victoria Limanı'na ulaşması gerekiyordu. 187 metre uzunluğundaki 28 bin 500 tonluk geminin büyük bölümü camdan yapıldığı için "kristal gemi" olarak adlandırılıyor. 1969 yılında yapılan gemi, 1992 yılından beri Costa Crociere büntesinde yeralıyor. 2001 yılında restore edilen gemi 1000 yolcu kapasitesine sahip.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Yolcu Gemisinde Bu Kez de Yangın Dehşeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement