Uyuşturucu Baronu IŞİD'e Savaş İlan Etti - Son Dakika
Dünya

Uyuşturucu Baronu IŞİD'e Savaş İlan Etti

Dünyanın en çok aranan Meksikalı Sinaloa uyuşturucu karteli patronu Joaquín 'Bodur' Guzmán IŞİD'e karşı savaş ilan etti.

11.12.2015 20:29

IŞİD'in Sinaloa Karteline ait bir gemiyi tahrip etmesinden sonra geçtiğimiz temmuz ayında hapisten ikinci kez kaçan 'Bodur' lakaplı Joaquín Guzmán'ın IŞİD lideri El Bağdadi'ye e-posta gönderdiği ortaya çıktı. Sızdırılan e-postada Guzman'ın: Siz (IŞİD) asker değilsiniz. Siz aşağılık korkaklardan başka hiçbir şey değilsiniz. Eğer benim operasyonlarıma darbe vurmaya devam ederseniz tanrınız dahi sizi, adamlarımın üzerinize salacağı gerçek terörden koruyamaz. Adamlarım sizi mahveder. Dünyayı siz yönetmiyorsunuz. Bundan sonra Sinaloa kartelinin işine burnunu sokacak o... çocuğuna acırım. Kalplerini ve dillerini söküp alırım" sözlerini yazdığı açıklandı.

Daha önce dünyanın 140. zengini ve en güçlü 55. kişisi olarak açıklanan Guzman, 2001 yılında hapisten kaçmış ve ancak geçen sene tekrar yakalanmıştı. Sinaloa kartel liderinin, 2015 temmuz ayında Mexico City'nin 88,5 km batısındaki maksimum güvenlikli Altiplano hapishanesinden ikinci kaçışını garantilemek için 50 milyon dolar rüşvet verdiği iddia edildi.

Meksika'daki ve dünyadaki uyuşturucu trafiğini yönlendiren üç büyük kartel (Sinaloa Karteli, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri 'FARC', Los Zetas) son yıllarda Arap yarım adasındaki ülkelerde de aktif olarak faaliyet göstermeye başladı. Petrol zengini Arap ülkelerindeki gelişen gece hayatı başta kokain, ekstazi ve partilerde kullanılan uyuşturuculara talebin artması bu üç büyük kartelin uyuşturucu operasyonlarını bu bölgeleri kapsar şekilde genişletmesini sağladı.

Uyuşturucu Baronu IŞİD\'e Savaş İlan Etti

Son Dakika Dünya Uyuşturucu Baronu IŞİD'e Savaş İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement