Ürdün'de Arap ülkeleri İsrail saldırılarını görüşmek üzere toplandı - Son Dakika
Dünya

Ürdün'de Arap ülkeleri İsrail saldırılarını görüşmek üzere toplandı

Ürdün\'de Arap ülkeleri İsrail saldırılarını görüşmek üzere toplandı

Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştirilen toplantıya Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve BAE dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve FKÖ İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh katıldı. Toplantı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için yapılan çabalara yönelik bir koordinasyon sağlamayı amaçlıyor.

04.11.2023 14:47

Ürdün'de, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarını görüşmek üzere 5 Arap ülkesinin dışişleri bakanları arasındaki "koordinasyon" toplantısı başladı.

AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, başkent Amman'da düzenlenen toplantıya, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dışişleri bakanlarının yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh katıldı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye açtığı savaşın ve neden olduğu insani felaketin durmasına yönelik çabalar kapsamında cumartesi günü bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirilecek." ifadeleri kullanılmıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 29. gününde de devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Ürdün'de Arap ülkeleri İsrail saldırılarını görüşmek üzere toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement