Türkiye Ve Fransa'nın Suriye Planı - Son Dakika
Dünya

Türkiye Ve Fransa'nın Suriye Planı

Türkiye Ve Fransa\'nın Suriye Planı

Fransız Liberation gazetesi, Türkiye ile Fransa'nın artık birbiriyle konuşmadığına dikkat çekti.

23.02.2012 10:38  Güncelleme: 10:55

Liberation gazetesi, Fransa ile Türkiye'nin, Suriye konusunda uluslararası toplumu harekete geçirmek için aynı doğrultuda çaba gösterdiğine dikkat çekerken "Ancak aralarında açık bir rekabet var ve artık birbiriyle konuşmuyorlar" yorumunu yaptı.

Türkiye ile Fransa'nın artık birbiriyle konuşmadığına dikkat çekildi. Liberation gazetesi, Fransa ile Türkiye'nin, Suriye konusunda uluslararası toplumu harekete geçirmek için aynı doğrultuda çaba göstermekle birlikte aralarında açık bir rekabet olduğunu ve artık birbiriyle konuşmadıklarını yazdı.

Liberation gazetesi, Paris ve Ankara için "İki başkent, aylarca Suriye dosyasına en çok angaje olan başkentler ve ikisi, ayrı ayrı 'Suriye dostları'nın uluslar arası konferansları için çağrılarda bulunuyor" dedikten sonra bu konferanslardan ilkinin Fransa'nın istediği gibi 24 Şubat'ta Tunus'da, ikincisinin de Ankara'nın arzusu doğrultusunda İstanbul'da yapılması beklendiğini kaydetti. Gazete şöyle devam etti:

"Ancak Fransız ve Türk yetkilileri, uluslararası toplumu harekete geçirmek amacıyla aslında uyum biçimde çaba gösterse de açık bir rekabet içindeler ve artık birbiriyle konuşmuyorlar. Yada doğrudan ve özellikle Suriye ile ilgili konularda."

Bir diplomatın "Aramızdaki temaslar artık sadece aracıların yoluyla yapılıyor" sözlerine yer veren gazete, Fransa'da "soykırımın inkarı"nı cezalandıran karar tasarısı üzerine Türkiye'nin askeri ve siyasi ilişkileri dondurduğunu anımsattı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye Ve Fransa'nın Suriye Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement