Türkiye Sabah gazetesinden İsmail Erel ve Cemil Albay'ın gözaltına alınmalarını kınadı, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı - Son Dakika
Dünya
BBC

Türkiye Sabah gazetesinden İsmail Erel ve Cemil Albay'ın gözaltına alınmalarını kınadı, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye Sabah gazetesinden İsmail Erel ve Cemil Albay\'ın gözaltına alınmalarını kınadı, Almanya\'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı\'na çağrıldı

Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa Yazı işleri Müdürü Cemil Albay bugün Alman polisi tarafından gözaltına alındı.

17.05.2023 16:55  Güncelleme: 17:34

Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa Yazı işleri Müdürü Cemil Albay bugün Alman polisi tarafından gözaltına alındı. İki gazeteci daha sonra serbest bırakıldı. Türkiye'nin kınadığı Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Almanya'da polis ya da savcılıktan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ise "Sabah Gazetesi'nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca konuya ilişkin Almanya’da gerekli girişimlerin yapıldığı, bakanlığa çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne Türkiye'nin güçlü tepkisinin iletildiği belirtildi.

İsmail Erel ve Cemil Albay'ın daha sonra serbest bırakıldıkları; el konulan telefon, bilgisayar ve arabalarının incelendiği bildiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı açıklamada, iki gazetecinin gözaltına alınmalarını kınadı.

Altun, Almanya’yı "gazetecileri susturmaya çalışmak ve basın özgürlüğünü baskılamakla" suçladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Almanya'ya, "basın özgürlüğüne saygı gösterme" çağrısı yaptı.

Sabah, İsmail Erel ve Cemil Albay’ın gözaltına alınmalarının arkasında gazetenin Gülen yapılanması karşıtı haberlerinin olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Türkiye Sabah gazetesinden İsmail Erel ve Cemil Albay'ın gözaltına alınmalarını kınadı, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement