Türkiye, Lübnanlı Rehineleri Kurtarma Çabalarını Sürdürüyor - Son Dakika
Dünya

Türkiye, Lübnanlı Rehineleri Kurtarma Çabalarını Sürdürüyor

Türkiye, Lübnanlı Rehineleri Kurtarma Çabalarını Sürdürüyor

Dışişleri Sözcüsü Selçuk Ünal, Lübnanlı Al Jadeed kanalına açıklamalarında rehin alınan Lübnanlıların sağlık durumunun iyi olduğunu, sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek "Bu mesele ile ilgili olabilecek tüm taraflarla"...

28.05.2012 11:21

Dışişleri Sözcüsü Selçuk Ünal, Lübnanlı Al Jadeed kanalına açıklamalarında rehin alınan Lübnanlıların sağlık durumunun iyi olduğunu, sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek "Bu mesele ile ilgili olabilecek tüm taraflarla temas kurmaya çalışıyoruz" dedi Türkiye'nin, Suriye'de rehin alınan 11 Lübnanlı Şii'nin serbest bırakılması için yoğun çabalarını sürdürdüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Lübnanlı Al Jadeed kanalıyla yaptığı mülakatta rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu, Türk sınırına yakın bir bölgede bulunduklarını söyledi.

Ankara'nın konuya ilişkin Lübnan hükümeti ile istişaretler yaptığını anlatan Ünal, Lübnanlı Daily Star gazetesince yansıtılan açıklamalarında "Suriye'de durum istikrarsız. Bazı rehine alma olayları var. Rehine alınan Lübnanlılar sorununu çözmek için ellerimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Rehinelerin Türkiye'ye ulaştığı yönünde daha önce verilen haberleri yalanlayan Sözcü, Türkiye'nin, rehinelerin nerede olduğunu bilmediğini ve yerlerini tespit etmeye çalıştığını belirtikten sonra "Bu mesele ile ilgili olabilecek tüm taraflarla temas kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu arada, Daily Star gazetesi, Lübnanlı rehinelerin çok yakında serbest bırakılacağı umutlarının, kaçıranların, Pazar günü, Suriye hükümetinin ellerindeki muhaliflerin tahliye edilmesini talep ettikleri bilgisi üzerine iyice azaldığını yazdı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye, Lübnanlı Rehineleri Kurtarma Çabalarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement