Türkiye ile Senegal Arasında Vakıflar Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı - Son Dakika
Dünya

Türkiye ile Senegal Arasında Vakıflar Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türkiye ile Senegal Arasında Vakıflar Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türkiye ile Senegal arasında vakıflar alanında işbirliğini teşvik etmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Protokol kapsamında, vakıflar alanındaki bilgi ve belgelerin paylaşılması, vakıf projelerinin geliştirilmesi ve Türkiye'nin tecrübelerinin aktarılması hedefleniyor. İmzalanan zaptın, iki ülke arasındaki köklü tarihi dostluğun vakıflar alanında da sürmesi temenni ediliyor.

11.09.2023 18:37

Türkiye ile Senegal arasında vakıflar alanında mutabakat zaptı imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre mutabakat zaptına, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ile Senegal Cumhuriyeti Vakıf Yüksek Otoritesi (HAW) Genel Müdürü Racine Ba tarafından imza atıldı.

Vakıflar alanındaki bilgi ve belgeler, basım ve yayınlar, araştırma ve bilimsel çalışmaların taraflar arasında paylaşılacağı protokol kapsamında, Senegal'in farklı bölgelerindeki vakıfların gelişimini teşvik etmek, vakıf projelerini geliştirmek ve vakıf projelerinde kamu ve özel girişimleri desteklemek konusunda Türkiye'nin tecrübeleri de aktarılacak.

Açıklamada, 2019'dan itibaren üzerinde çalışılan zaptın imzalanmasıyla iki ülke arasındaki köklü tarihi dostluğun vakıflar alanında kurulan işbirliğiyle sürmesinin temenni edildiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Türkiye ile Senegal Arasında Vakıflar Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement