Türkiye ile Kosova Arasında İkili İstihdam Anlaşması İmzalandı - Son Dakika
Dünya

Türkiye ile Kosova Arasında İkili İstihdam Anlaşması İmzalandı

Türkiye ile Kosova Arasında İkili İstihdam Anlaşması İmzalandı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun Kosova temasları çerçevesinde Türkiye ile Kosova arasında İkili İstihdam Anlaşması imzalandı.

02.05.2014 19:48

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun Kosova temasları çerçevesinde Türkiye ile Kosova arasında İkili İstihdam Anlaşması imzalandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, Priştine'de Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması konusu ele alındı. Bakan Yardımcısı Koru, Kosova Dışişleri Bakan Yardımcısı Petrit Selimi ile de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülke diplomat yakınlarının bu ülkelerde istihdamına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kosova Cumhuriyeti Hükümeti arasında İkili İstihdam Anlaşması imzalandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, Kosova ile ilişkilerin hem siyasi, hem ekonomik, hem de kültürel alanda çok iyi ilerlediğini, Kosova'yı kardeş ülke olarak gördüklerini belirtti. İki ülke arasında bugün imzalanan anlaşmalara değinen Koru, "Her iki anlaşma ile ilgili olarak Kosova makamları ile önceden müzakerelerimiz olmuştu, sonra da metinleri sonuçlandırdık" diye konuştu.

Koru, bir soru üzerine Kosova'nın tanınması konusuna çok büyük önem verdiklerini belirtti. "Kosova bağımsızlığını ilan ettikten sonra ilk tanıyan ülkelerden bir tanesi Türkiye olmuştu. Dünyada diğer ülkelerle görüşmelerimizi yaparken diğer konularda mutlaka Kosova'nın tanınması konusunu gündem maddesi olarak ekliyoruz. Türkiye'nin üye olduğu bölgesel ve uluslararası organizasyonlarda Kosova için her zaman ön planda oluyoruz. Kosova'yı henüz tanımamış olan ülkelerin tanıması için temaslarımızı devam ettiriyoruz" diyen Koru, en kısa sürede Kosova'nın tüm dünya tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmış bir ülke haline geleceğini, bundan da emin olduklarını söyledi.

İmzalanan anlaşmaların iki ülke arasında başarıyla gelişen ilişkilere katkısı olacağını kaydeden Kosova Dışişleri Bakan Yardımcısı Selimi ise, Türkiye'ye her konuda, bu çerçevede tanıma konusunda da gösterdiği kararlılık nedeniyle teşekkürlerini ifade etti. "Kosova Dışişleri Bakanlığı, Bakan, ben ve tüm personel, Kosova'nın bağımsızlığının tanınması için Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın her gün harcadığı çabalarının tanığıyız. Türkiye'nin aracılığı ile yakın geçmişte son derece önemli olan tanımalar konusunda doğrudan Ankara'dan bilgileri aldık. Türkiye siyasi ve jeostratejik ağırlığı ile Kosova'nın tanınmasının arkasında durduğunu ve Kosova'nın uluslararası meşruiyetinin güçlenmesine destek verdiğini kanıtladı" ifadelerini kullanan Selimi, Türkiye'nin Kosova'nın bölgesel ve uluslararası kurumlara üye olması için gösterdiği gayretinin örnek teşkil ettiğinin altını çizdi.

Açıklamaların ardından hatıra fotoğrafı çekinildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'ya Kosova ziyaretinde Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan eşlik ediyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türkiye ile Kosova Arasında İkili İstihdam Anlaşması İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement