Türkiye ile Kosova Arasında Bilişim Alanında İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Dünya

Türkiye ile Kosova Arasında Bilişim Alanında İşbirliği Anlaşması

Türkiye ile Kosova Arasında Bilişim Alanında İşbirliği Anlaşması

Kosova’nın başkenti Priştine’de Türkiye ile Kosova arasında bilişim teknolojileri alanında da işbirliğin yapılmasını sağlayacak anlaşma imzalandı.

02.05.2014 16:25

Kosova'nın başkenti Priştine'de Türkiye ile Kosova arasında bilişim teknolojileri alanında da işbirliğin yapılmasını sağlayacak anlaşma imzalandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kosova'ya yaptığı 2 günlük resmi ziyareti çerçevesinde Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanlığı arasında bilişim teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin mutabakat metnini imzaladı. İmza töreni, Naci Koru ile Mahir Yağcılar arasında Kamu Yönetimi Bakanlığı'nda samimi bir ortam içinde gerçekleşen görüşme ardından düzenlendi.

Bilişim alanında işbirliği konusunun çok önemli olduğunu belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru imza töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye olarak, devlet olarak sundukları hizmetleri elektronik ortama taşımayı arzuladıklarını kaydetti. Bu yönde yaptıkları bazı çalışmaların mevcut olduğuna işaret eden Koru, "Dışişleri Bakanlığı olarak da kendi çalışma alanımızdaki bazı konularda uygulamalarımız oldu. Örneğin vizelerimizi elektronik ortamda veriyoruz. Türkiye'de bulunan yabancı devletlerinin misyonlarına hizmetlerimizi elektronik ortamda sunuyoruz. Arzu ettik ki bu deneyimlerimizi, bu tecrübelerimizi kardeş Kosova ile de paylaşalım" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, bugün imzaladıkları anlaşmanın aslında bunun için bir zemin oluşturacağını belirterek, "Öyle zannediyorum ki önümüzdeki dönemde bu anlaşma çerçevesinde birlikte çok güzel çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Kosova Cumhuriyeti'nde bilişim teknolojileri konusunda gelişmelerin takip edilmesi ve daha iyi bir konuma getirilmesi açısından önemli bir anlaşma olarak gördüklerini belirten Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, yaptığı açıklamada, ülkede yeni kurulan Bilişim Teknolojileri Ajansı ile birlikte bu konular üzerinde gelecekte kayda değer çalışma yapacaklarını umduklarını söyledi. Bakan Yağcılar, "Kosova Cumhuriyeti olarak, Kamu Yönetimi Bakanlığı olarak bilişim teknolojilerinde Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar, yine Kamu Yönetimi Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar konusunda bu anlaşmanın yararlı ve verimli olacağına inanıyorum" dedi.

Açıklamaların ardından karşılıklı hediyelerin takdimi yapıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'ya Kosova ziyaretinde Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan eşlik ediyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türkiye ile Kosova Arasında Bilişim Alanında İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement