Türkiye'de Sanık İsrailli Komutan: "Sağduyu Hakim Gelecek" - Son Dakika
Dünya

Türkiye'de Sanık İsrailli Komutan: "Sağduyu Hakim Gelecek"

Türkiye\'de Sanık İsrailli Komutan: "Sağduyu Hakim Gelecek"

Mavi Marmara iddianamesinde hakkında müebbet istenen İsrail eski Genelkurmay Başkanı Aşkenazi "Eminim ki sonunda sağduyunun hakim gelecek" derken Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Türkiye'ye "ağır uluslararası baskının" yapılacağını savunarak...

29.05.2012 11:30

Mavi Marmara iddianamesinde hakkında müebbet istenen İsrail eski Genelkurmay Başkanı Aşkenazi "Eminim ki sonunda sağduyunun hakim gelecek" derken Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Türkiye'ye "ağır uluslararası baskının" yapılacağını savunarak "Bunu ciddi bir gelişme olarak görüyoruz" ifadesini kullandı Dokuz Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara baskınına ilişkin Türkiye'de hazırlanan iddianamenin İstanbul mahkemesince kabul edilmesi, İsrail'de tepki ile karşılandı. İddianamede hakkında müebbet istenen İsrail eski Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ""Eminim ki sonunda sağduyunun hakim gelecek" derken "Koltuk Krizi" mimarı Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye'ye "ağır uluslararası baskının yapılacağını savunarak "Bunu ciddi bir gelişme olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

İddianamede dokuz kez müebbet istenen dört İsrailli komutandan Gabi Aşkenazi, İsrail medyasınca yansıtılan açıklamasında "Türkiye önemli bir devlet ve Ortadoğu'daki istikrarda İsrail ile ortak bir çıkarı var ve emim ki sonunda sağduyu hakim gelecek" ifadelerini kullandı.

-"BEDELİ, TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMEMEK İSE, BEDELİNİ ÖDERİM"-

Sorunun patlak verdiğinden beri kendisinin her forumda ve "sık sık tek başına" İsrail ordusunu ve askerlerini savunduğunu, ordunun gerçekleştirdiği misyonu devletin iyiliği için yerine getirildiğini söyleyen Aşkenazi, "Eğer, bunu savunmamın bedeli Türkiye'yi ziyaret edemeyeceğim ise, bu bedeli de öderim" dedi.

-"CİDDİ BİR GELİŞME OLARAK GÖRÜYORUZ"-

Bu arada, Türk Büyükelçisini alçak bir koltuğa oturtarak Türkiye ile ciddi bir diplomatik krizi yaratan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon ise, Türkiye'ye ağır bir uluslararası baskının yapılacağını, iddianameden vazgeçmeye çağrılacağını sandığını belirtirken "Bu, ciddi bir gelişme olarak görüyoruz. İşler, tamamen raydan çıktı" sözlerini sarfetti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye'de Sanık İsrailli Komutan: 'Sağduyu Hakim Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement