Türkiye-Abd "Model Ortaklığı" Washington'da Tartışılacak - Son Dakika
Dünya

Türkiye-Abd "Model Ortaklığı" Washington'da Tartışılacak

Türkiye-Abd "Model Ortaklığı" Washington\'da Tartışılacak

ABD-Türk İlişkileri Konferansı, 10-13 Haziran'da Washington'da yapılacak Türkiye ile ABD arasındaki "Model Ortaklık", Washington'da düzenlenecek olan bir konferansta tartışılacak.10-13 Haziran tarihlerinde Washington'da düzenlenecek olan...

24.05.2012 09:30

ABD-Türk İlişkileri Konferansı, 10-13 Haziran'da Washington'da yapılacak Türkiye ile ABD arasındaki "Model Ortaklık", Washington'da düzenlenecek olan bir konferansta tartışılacak. 10-13 Haziran tarihlerinde Washington'da düzenlenecek olan "31. Yıllık ABD-Türk İlişkileri Konferansı"na, iki ülkenin Savunma Bakanları İsmet Yılmaz ve Leon Panetta ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon'un yarısına önde gelen Türk ve Amerikan işadamları da katılacak.

Washington'daki Ritz-Carlton otelinde Türk-Amerikan Konseyince düzenlenecek olan 31. Yıllık ABD-Türk İlişkileri Konferansı'nın ana teması, "Model Ortaklık ve Yeni İşbirliği Alanları" olarak belirlendi.

Savunma, bankacılık, imalat, eğitim, inşaat, tarım ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin temsil edileceği konferansta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve ABD'li mevkidaşı Leon Panetta bulunacak.

Konferansa katılacak üst düzey yetkililer arasında Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu, ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Ron Kirk ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon da yer alıyor.

Bu arada, Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Haluk Dinçer ve Amerikan -Türk Konseyi Başkanı Emekli Büyükelçi Richard Armitage'nin de katılacağı konferanstaki Türk katılımcılar arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklioğlu, FİBA Grubu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak'ın da bulunduğu bildirildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye-Abd 'Model Ortaklığı' Washington'da Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement