Türk Ukrayna İşadamları Derneği'ne Romanya'da Ödül - Son Dakika
Dünya

Türk Ukrayna İşadamları Derneği'ne Romanya'da Ödül

Türk Ukrayna İşadamları Derneği\'ne Romanya\'da Ödül

Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Romanya'da Türkçe yayın yapan Anayurt gazetesi tarafından 'yılın işadamı derneği' seçildi.

30.11.2012 15:50

Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Romanya'da Türkçe yayın yapan Anayurt gazetesi tarafından 'yılın işadamı derneği' seçildi. TUİD'in bu ödüle layık görülmesinde Ukrayna'nın Odesa'da kentinde gerçekleştirilen hayır etkinliği ve Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği (DAİB) kurulması projesinin etkili olduğu belirtildi. Bükreş'te yapılan törende Romanya Türk İşadamları Derneği ve DTİK Balkan Komitesi Başkanı Ömer Süsli, ödülü, TUİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Holding'e bağlı maden grubu şirketi Esan'ın Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna sorumlusu Cem Murat Aytaç'a takdim etti. Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil'in de katıldığı gecede, TUİD Başkan Yardımcısı Burak Pehlivan, TİAD eski başkanı Dr. Dursun Altınışık, Romanya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Oksar, Romanya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Ali Rıza Koska, Bükreş Ticaret Müşaviri Bahadır Necat, TİAD Yönetim Kurulu üyeleri, işadamları, Türk ve Romen basın mensupları da hazır bulundu. Ödül ile ilgili bir konuşma yapan Romanya Anayurt Gazetesi sahibi Hamdi Yılmaz, TUİD'in başarısının büyüklüğüne dikkat çekerek, "Ukrayna'da gerçekleştirdiğiniz faaliyetleri burada büyük bir gururla takip ediyoruz, doğu Avrupa'da faaliyet gösteren 30 civarında Türk işadamı derneği arasından, 2012 yılında dernek olarak gösterdiğiniz büyük performanstan dolayı ödül komitemiz sizi bu ödüle layık gördü" dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil ise, Ukrayna'nın çok zor bir coğrafya olduğunu, kendisinin de bir dönem Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevi gereği sık sık ziyaret ettiği bu ülkede Türk işadamlarının ve onların ülkedeki çatı kuruluşu olan TUİD'in başarısını görmenin kendisini memnun ettiğini belirterek TUİD heyetini tebrik etti. TUİD Başkan Yardımcısı Burak Pehlivan ise "Romanya gibi güçlü bir Türk toplumunun, 13 bin Türk firmasının ve çok başarılı işadamı derneklerinin bulunduğu bir ülkede Doğu Avrupa'nın en başarılı Türk işadamı derneği ödülüne layık görülmemiz çok önemli, Romanya Türk toplumuna ve ödül komitesine her şeyden önce bu olgunluklarından dolayı müteşekkiriz" dedi.

TUİD, Doğu Avrupa ülkelerinde bulunan Türk işadamları derneklerini bir çatı altında birleştirmek için geçtiğimiz haftalarda Polonya Türk İşadamları Derneği (POTİAD) yönetimi ile de bir araya gelmişti.

DHA(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Türk Ukrayna İşadamları Derneği'ne Romanya'da Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement