Türk Taraftarlar Bastırdı, La Clıppers Furkan Aldemir'i Aldı - Son Dakika
Dünya

Türk Taraftarlar Bastırdı, La Clıppers Furkan Aldemir'i Aldı

Türk Taraftarlar Bastırdı, La Clıppers Furkan Aldemir\'i Aldı

NBA'de dün gerçekleşen seçmelerde İzzet Türkyılmaz 50 NBA'de dün gerçekleşen seçmelerde İzzet Türkyılmaz 50.inci sıradan Denver Nugets takımına 53.üncü sıradan Furkan Aldemir Los Angeles Clippers takımına ve İlkan Karaman 57.sıradan New Jersey...

29.06.2012 08:54

NBA'de dün gerçekleşen seçmelerde İzzet Türkyılmaz 50 NBA'de dün gerçekleşen seçmelerde İzzet Türkyılmaz 50.inci sıradan Denver Nugets takımına 53.üncü sıradan Furkan Aldemir Los Angeles Clippers takımına ve İlkan Karaman 57. sıradan New Jersey Nets tarafından seçildiler. Seçmelerin ardından NBA liginde oynayan Türk basketbolcuların sayısı 12'ye yükseldi.

Ateşli Türk taraftarlarını kaybetmek istemeyen Los Angeles Clippers takımı yöneticileri seçimde tek hakkını geçen sezon Galatasaray'da oynayan Furkan Aldemir için kullandı. LA Clippers takımının resmi internet sitesinden de duyurulan haberde Furkan Aldemir'in Galatasaray formasıyla bir fotoğrafı da kullanıldı.

NBA takımlarından LA Clippers maçlarına giden Türk taraflar genelde karşı takımda yer alan Türk basketçileri desteklemek ve Türkiye'yi tanıtım amaçlı programlar yapıyorlardı. Geçtiğimiz yıl yapılan organizasyonlara bin Türk taraftar katılmış ve bu coşku aralarında Wall Street Journal gazetesinde bulunduğu çeşitli basın kuruluşlarına haber olmuştu.

- ATEŞLİ TÜRK TARAFTARLARINI KAYBETMEK İSTEMEDİLER

NBA'de Türk Şovu ve Türk Geceleri gerçekleştiren Yüksek Mimar ve Mühendis Salih Eroğlu önderliğinde Los Angeles Clippers takımı ile uzun yıllardır çok iyi ilişkiler kuran Türk taraftarlar, LA Clippers yöneticilerine Türk oyuncu almaları yönünde baskı kurmaya başladı. Ateşli Türk taraftarlarını kaybetmek istemeyen yöneticiler Türk taraftarların bu isteğini kırmadı ve bu sezon bir Türk oyuncuyu kadrolarına katmak için seçmelerdeki tek hakkını Furkan Aldemir tarafından kullandı.

SEZON BOYUNCA DESTEKLEYECEĞİZ

Los Angeles'ta yaşayan Türkler adına konuşan Salih Eroğlu, "LA Clippers ile yıllardır çok güzel ilişkilerimiz var. Furkan'ın LA Clippers takımda oynayacak olmasını bizleri de çok mutlu etti. LA Clippers takımı Furkan'a ve Türk Taraftarlara çok güveniyor. İnşallah basketçimizi bütün sezon destekleyerek Amerika'ya adapte olmasını kolaylaştıracağız. İnşallah bundan sonra LA Clippers'ın her maçında Türkiye rüzgarları esecek" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türk Taraftarlar Bastırdı, La Clıppers Furkan Aldemir'i Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement