Türk Ceo Western Unıon'u Uçurdu - Son Dakika
Dünya

Türk Ceo Western Unıon'u Uçurdu

Türk Ceo Western Unıon\'u Uçurdu

Fortune 500 Listesinde Yer Alan Western Union, Ceo ve Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ersek Yönetimindeki İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı.

18.02.2011 09:10

Fortune 500 listesinde yer alan Western Union, CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ersek yönetimindeki ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı Fortune 500 listesinde yer alan Western Union, CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ersek yönetimindeki ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. 1 Eylül 2010 tarihinde CEO ve Başkan olarak göreve başlayan Ersek, 2010 yılının son çeyreğinde para transfer şirketine dikkat çekici bir ivme kazandırdı.

Western Union, son çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artışla 1.4 milyar dolar ciroya ulaştı. Cironun sabit döviz kuru üzerinden düzenlenmesiyle oransal artış yüzde 5 oldu. Operasyonel kar marjı yüzde 24 olurken, hisse başı kazanç tutarı da 37 cent oldu.

New York merkezli Global iş portalı Turkavenue.com'ın haberine göre, 2010 yılının genel tablosunda da Western Union bir önceki yıla göre yüzde 2 artışla 5.2 milyar dolar ciroya ulaştı. Şirket hisseleri 2010 yılında hisse senedi başına yatırımcılarına 1.36 dolar kazandırırken, ABD içi para transferinde de yüzde 7'lik artış yaşandı. Dünya genelindeki acentalar vasıtasıyla büyümesini sürdüren Western Union, İtalya, Rusya ve Hindastan'da beş yeni acenta ile sözleşmeler imzalayarak beş binin üzerinde yeni noktaya ulaştı.

Ersek yönetiminde ilk şirket satın alımını Avrupa'nın önde gelen para transfer şirketlerinden Angelo Costa'nın yüzde 70'lik hissesini de alarak yapan Western Union, dünya genelinde 445 bin acentaya ulaştı. Western Union online web sitesi kanalıyla halen 20 ülkede, 40 bankayla transfer işlemi gerçekleştiriyor.

2010 yılını çok güçlü bir çıkışla tamamladıklarını söyleyen Ersek, operasyonlardan 1 milyar dolar nakit elde ettiklerini, hissedarlarına da 750 milyon dolar ödeme yaptıklarını kaydetti. Western Union, 2011 yılında da yüzde 3-4 oranında büyümeyi planlıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türk Ceo Western Unıon'u Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement