Trende Dehşet Saçan Saldırgan, Almanya'ya Mülteci Olarak Gelmiş - Son Dakika
Dünya

Trende Dehşet Saçan Saldırgan, Almanya'ya Mülteci Olarak Gelmiş

Trende Dehşet Saçan Saldırgan, Almanya\'ya Mülteci Olarak Gelmiş

ARD'ye konuşan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, trende yolculara saldıran kişinin 17 yaşındaki Afgan sığınmacı olduğunu, polis tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

19.07.2016 10:02

ARD'ye konuşan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, trende yolculara saldıran kişinin 17 yaşındaki Afgan sığınmacı olduğunu, polis tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Herrmann, saldırganın bıçak ve baltayla yolculara saldırdığını belirtti. Ağır yaralılardan bazılarının hayati tehlikesi olabileceğini belirten Herrmann, trenin Heidingsfeld'de durdurulduğunu, saldırganın da burada trenden indiğini anlattı. Herrmann, "Bunun üzerine polis ve kurtarma ekiplerine haber verildi. Tesadüfen başka bir sebepten dolayı özel polis ekibi Würzburg'da bulunuyordu. Hemen oraya gönderildiler. Polis ekipleri saldırganın peşine düşerek onu burada durdurdu. Saldırgan tekrar bıçak veya baltayla polisin üzerine yürüdü. Bunun üzerine polisler ateş açtı ve saldırgan öldürüldü" diye konuştu.

NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

ZDF'ye de bir açıklama yapan Herrmann, saldırganın sığınmacı olarak Almanya'ya geldiğini ve Ochsenfurt kentinde bir ailenin yanında yaşadığını söyledi. Hermann, etkisiz hale getirilen zanlının neden insanlara saldırdığına ilişkin bir bilgi bulunmadığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

SEFERLER DURDURULMUŞTU

Unterfranken Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da saldırganın 3'ü ağır 4 kişiyi yaraladığı belirtildi. Açıklamada, trendeki 14 kişinin ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu kaydedildi. Saldırıdan dolayı Ochsenfurt -Würzburg arasındaki tren seferlerinin durdurulduğu bildirilmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Trende Dehşet Saçan Saldırgan, Almanya'ya Mülteci Olarak Gelmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement