Tel Aviv'de Otobüste Bıçaklı Saldırı: 5'i Ağır 15 Yaralı - Son Dakika
Dünya

Tel Aviv'de Otobüste Bıçaklı Saldırı: 5'i Ağır 15 Yaralı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen bıçaklı saldırıda, 15 kişi yaralandı, saldırgan ise vurularak etkisiz hale getirildi.

21.01.2015 10:15  Güncelleme: 11:23

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, Filistinli olduğu açıklanan kişi, otobüsteki şoför dahil 15 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Polis tarafından bacağından vurulan saldırgan, hastaneye kaldırıldı.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Micky Rosenfeld, Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralananlardan 5'inin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Saldırganın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirten Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, "Olayın bir terör saldırısı olduğundan şüphelenildiğini" belirtti.

Açıklamada ayrıca "Oldukça işlek olan Maariv Köprüsü yakınlarında gerçekleşen olay sonrası, muhtemel başka bir saldırının önlenmesi için geniş güvenlik önlemleri alındığı" belirtildi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: DOĞAL TEPKİ

Hamas, İsrail'in Tel Aviv kentinde bir otobüste düzenlenen saldırıyı, "İsrail'in işlediği suçlara verilen doğal tepki" olarak nitelendirdi.

Hamas siyasi büro üyelerinden İzzet er-Rışk sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tel Aviv'de Siyonistlere düzenlenen saldırı, kahramanca ve cesurca bir eylemdir. Bu olay, işgalcinin suçlarına, Filistin halkına yönelik terör eylemlerine doğal tepkidir" dedi.

İSRAİL RADYOSU: 5'İ AĞIR 15 YARALI

Öte yandan İsrail devlet radyosunda yer alan habere göre, Batı Şeria'nın Tul Kerem bölgesinden izinsiz bir şekilde İsrail'e giren 23 yaşındaki Filistinlinin düzenlediği bıçaklı saldırıda 5'i ağır 15 kişi yaralandı.



Saldırıyı gerçekleştiren kişinin önce otobüs şoförüne ardından yolculara saldırdığı, bu esnada otobüste bulunan hapishanede görevli subayların eylemciye ateş açarak ayağından yaraladığı ifade edildi.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Micky Rosenfel, Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen bıçaklı saldırıda, 5'i ağır 4'ü hafif 9 kişinin yaralandığını, saldırganın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Tel Aviv\'de Otobüste Bıçaklı Saldırı: 5\'i Ağır 15 Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Tel Aviv'de Otobüste Bıçaklı Saldırı: 5'i Ağır 15 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Aziz Demirhan : İsrail'in yaptığı terör değil ya bu filistinlinin yaptığı !!! 14 53 Yanıtla
  • LAZ KEMALİN SELAMI VAR: İSRAİLDE BU TERÖRİSTLERDEN ÇOK ÇEKTİ 5 11 Yanıtla
  • Mirza: Kürtler yapınca terörist öylemi? 4 11 Yanıtla
  • ömer AKYÜREK: hatta wolkvagen araç bile var israilde hayret!!!! 3 12 Yanıtla
  • Kurşat ( Almanya ) : Bu hale gelmemiz çok üzücü aslinda otobüste yolcular masum ama ülke savaş halinde olduğu için böyle olaylarin olmasi gayet doğal bence her hangi bir saldiri yapmadan önce kendi vatandaşlari için israil hükümeti bir kere daha düşünmesi lazim . 7 0 Yanıtla
  • Analiz: ilginçtirki adam saldırıdan sonra filistinli çıkıyor ve dahası ilginçtirki otobüste silahlı subay var peeeeeesss israil yine oyun peşinde 5 0 Yanıtla
  • eylemci sünni filistinli: İŞİD LE İRAİL ARASINDA ŞİİLER VAR ŞİİLER İSRAİLLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR SÜNNİLERE KARŞI BİRAZ İNCELE BAK ANLARSIN 3 0 Yanıtla

Advertisement