Tadiç: Sırbistan'ın Kalbi Kosova Değildir - Son Dakika
Dünya

Tadiç: Sırbistan'ın Kalbi Kosova Değildir

Tadiç: Sırbistan\'ın Kalbi Kosova Değildir

Sırbistan'ın eski Cumhurbaşkanı, şimdiki ana muhalefet başkanı Boris Tadiç, Sırbistan Meclisi'nde yatığı konuşmada Kosova'nın kuzeyindeki Sırplar ile Brüksel anlaşması konusunda bir uzlaşmanın sağlanacağına inandığını ve bu konuda iyimser...

14.05.2013 14:52

Sırbistan'ın eski Cumhurbaşkanı, şimdiki ana muhalefet başkanı Boris Tadiç, Sırbistan Meclisi'nde yatığı konuşmada Kosova'nın kuzeyindeki Sırplar ile Brüksel anlaşması konusunda bir uzlaşmanın sağlanacağına inandığını ve bu konuda iyimser olduğunu ifade etti.

Boris Tadiç, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Kosova'nın, Sırbistan'ın kalbi olmadığını ifade etmiştiğini, bu nedenle seçimleri de kaybettiğini söyledi. Tadiç, "Sırbistan'ın kalbi, Sırbistan'dır" dedi. Tadiç, şöyle konuştu:

"100 bini geçmeyen Kosova Sırpları yüzünden Sırbistan vatandaşlarının refahını ve AB üyeliğini tehlikeye atamaz. Brüksel anlaşmasıyla, Sırbistan, AB üyeliğini kazanacak. Kosovalı Sırplar ise Kosova'nın bir parçası olacak. Kosovalı Sırpların anavatanı Sırbistan'dır. Bu nedenle Kosovalı Sırplar bunu anlamalıdırlar."

Tadiç, Brüksel anlaşmasıyla bölgedeki gerginliğin kalkacağını Kosova ile iyi ilişkilerin sağlanacağını, bu gelişmelere karşın Sırbistan'ın Kosova'yı asla tanımayacağını vurguladı. Tadiç'in bu açıklaması Kosovalı Sırplar ve Sırbistan'daki bazı aşırı milliyetçiler tarafınca tepkiyle karşılandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Tadiç: Sırbistan'ın Kalbi Kosova Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement