Tadiç Kosova'da Ortodoks Noeli Ayinine Katıldı - Son Dakika
Dünya

Tadiç Kosova'da Ortodoks Noeli Ayinine Katıldı

Tadiç Kosova\'da Ortodoks Noeli Ayinine Katıldı

Kosova'da Ortodoks Noeli ayinine katılan Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, "Kosova'nın bağımsızlığını hiç bir zaman tanımayacağız" dedi.

07.01.2012 22:43

Kosova'da Ortodoks Noeli ayinine katılan Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, "Kosova'nın bağımsızlığını hiç bir zaman tanımayacağız" dedi.

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Kosova'nın batısında bulunan, 1335 yılında inşa edilen "Visoki Deçani " Manastırı'nda, Ortodoks Hıristiyanların Hz. İsa'nın doğum günü olarak kutladığı Noel dolayısıyla yapılan dini ayine katıldı. Sırp dindarlar ile Rusya ile Belarus'un Belgrad Büyükelçileri, KFOR ile EULEX gibi

Kosova'da görev yapan uluslararası misyon temsilcilerinin de katıldığı ayinde mumlar yakıldı, dualar edildi.

Tadiç, ayinin Sırp Ortodoks Kilisesinin Kosova ruhani lideri Vladika Teodoşije ile birlikte Deçan Manastırı'nın avlusunda KFOR Komutanı Alman General Erhard Drews ile bir süre sohbet etti. Daha sonra kameraların karşısına geçen Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, "Var olmamızın nedeni; birbirimizi anlamak, birbirimize destek çıkmak, arkamızdan gelen çocuklarımıza güvenli, din ve ulusal mensubiyeti gözetmeksizin müreffeh bir yaşam sağlamaktır. Rolümüz, yükümlülüğümüz ve varoluşumuzun nedeni budur" dedi.

Deçan Manastırı'nda olduklarını belirten Tadiç, "Burası bizim ülkemizdir. Burası ortak Avrupa alanımızdır" diye konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Kosova'nın bağımsızlığını hiç bir zaman tanımayacaklarını söyledi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Tadiç Kosova'da Ortodoks Noeli Ayinine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement