Sırp Diplomasisinde "Temizlik" Operasyonu - Son Dakika
Dünya

Sırp Diplomasisinde "Temizlik" Operasyonu

Sırp Diplomasisinde "Temizlik" Operasyonu

Sırbistan, önümüzdeki üç ayda kıdemli diplomatların yarısına yakınını oluşturan 33 büyükelçiyi merkeze çağırmayı planlıyor Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in, diplomasinin üst kademelerinde "temizlik" operasyonunu planladığı belirtiliyor.

28.10.2012 12:18

Sırbistan, önümüzdeki üç ayda kıdemli diplomatların yarısına yakınını oluşturan 33 büyükelçiyi merkeze çağırmayı planlıyor Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in, diplomasinin üst kademelerinde "temizlik" operasyonunu planladığı belirtiliyor. Bu çerçevede önümüzdeki üç ayda yurt dışında görev yapan 33 büyükelçiyi merkeze çağrılacak. Görev süreleri sona ermeden merkeze dönmek zorunda kalacak diplomatların arasında Ankara Büyükelçisi Dusan Spanojeviç'in de bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Mayıs'tan bu yana Sırbistan Cumhurbaşkanı olan Nikoliç tarafından önümüzdeki üç ayda merkeze çağrılacak 33 büyükelçinin yurt dışında görevli tüm büyükelçilerin yarısına yakın bir bölümünü oluşturduğu belirtiliyor. Bu büyükelçilerin üçte birinin görev süresinin önümüzdeki birkaç aydır sona ereceği ancak geri kalanların yeni hükümetin "siyasi bir karar"la merkeze alınacağı ifade ediliyor.

Bulgar Focus Haber Ajansı, Sırp medyasına dayandırdığı haberinde görev süreleri sona ermeden Belgrad'a dönmeleri istenecek 20 kadar diplomat arasında Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojeviç'in de yer aldığına dikkat çekti.

Haberde Spasojeviç'in eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in eski danışmanı olduğuna vurgu yapılırken karardan etkilenecek diğer bazı büyükelçilerin de Tadiç döneminde atandıklarına işaret ediliyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Sırp Diplomasisinde 'Temizlik' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement