Sırbistan, Cumhurbaşkanını Seçiyor - Son Dakika
Dünya

Sırbistan, Cumhurbaşkanını Seçiyor

Sırbistan, Cumhurbaşkanını Seçiyor

Sırbistan'da Cumhurbaşkanlık seçimlerinin ikinci turu bugün yapıldı.

20.05.2012 16:09

Sırbistan'da Cumhurbaşkanlık seçimlerinin ikinci turu bugün yapıldı. Sırbistan'da olduğu gibi Kosova'nın 28 oy kullanma biriminde seçimler yapılıyor. Oy hakkına sahip 7 milyon seçmen sandık başına giderek, Cumhurbaşkanı adayları Boris Tadiç ile Tomislav Nikoliç arasından birini oylarıyla Cumhurbaşkanı görevine getirecek.

Demokrat Partisi adayı Boris Tadiç saat 10 sıralarında engelli olan babası Radoslav, eşi ve iki kızı ile Belgrad'ın Stari Grad semtindeki Kral Aleksandar okulda oyunu kulandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamada buluna Boris Tadiç bugün Sırbistan'da Avrupa yanlıları ve demokrasinin kazanacağını belirtti. Tadiç, Cumhurbaşkanlık koltuğunda yeniden oturacağından şüphe etmediğini söyledi. İlerleme Partisi adayı Tomislav Nikoliç ise eşi Lidaya ile oyunu Yeni Belgrad semtinde kulandı. Tomislav Nikoliç, "Saat 21.00'de Boris Tadiç'ten galibiyetimi kutlamasını bekliyorum" dedi. Nikoliç, "Kosova'yı satanlar bu seçimleri kazanamazlar" diye konuştu.

Kosova'da da 110 bin Sırp Agit nezninde oylarını kullanıyor. Kosova'daki seçimler sakin geçti. Seçimler için bin Kosova polisi görev yapıyor. Sırbistan'daki oy kullanma süreci saat 20'ye kadar sürecek. İlk sonuçlar ise saat 21.00-22.00 arasında Merkez Seçim Komisyonu tarafından açıklanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Sırbistan, Cumhurbaşkanını Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement