Şili ve Kolombiya, İsrail büyükelçilerini geri çağırdı: Gazze'de soykırım yapıyorlar - Son Dakika
Dünya

Şili ve Kolombiya, İsrail büyükelçilerini geri çağırdı: Gazze'de soykırım yapıyorlar

Şili ve Kolombiya, Gazze'de yaşananlar nedeniyle İsrail büyükelçilerini geri çağırdı. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, ''İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptıkları kabul edilemez'' derken, Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ise İsrail'in Gazze saldırılarını soykırım olarak değerlendirdi.

01.11.2023 12:43  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric Font, bugün Gazze saldırılarıyla ilgili İsrail'deki Büyükelçisini geri çağırdıklarını açıkladı. Dün de Bolivya İsrail ile diplomatik ilişkileri keserken, Kolombiya da İsrail'deki Büyükelçisini geri çağırdı.

"İSRAİL'İN GAZZE'DE YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ"

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric Font bugün yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptıkları kabul edilemez Uluslararası İnsancıl Hukuk ihlalleri karşısında Şili Hükümeti olarak Şili'nin İsrail'deki Büyükelçisi Jorge Carvajal'ı istişarelerde bulunmak üzere Santiago'ya çağırma kararı almış bulunuyoruz" dedi.

Bolivya Dışişleri Bakanlığı ise dün açıklama yaparak İsrail'in Gazze Şeridi'nde yürüttüğü, uluslararası barış ile güvenliği tehdit eden orantısız askeri saldırısını reddetmek ve kınamak amacıyla İsrail Devleti ile diplomatik ilişkileri kesme kararını duyurdu.

Şili ve Kolombiya, İsrail büyükelçilerini geri çağırdı: Buna soykırım derler

KOLOMBİYA DEVLET BAŞKANI: BUNA SOYKIRIM DENİR

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayarak Kolombiya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Margarita Manjarrez'i geri çağırdıklarını belirtti. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, dünkü saldırılarda ölen Filistinlilerin naaşlarını gösteren fotoğrafla birlikte "Buna soykırım denir, bunu Filistin halkını Gazze'den çıkarmak ve orayı ele geçirmek için yapıyorlar. Bu soykırımı gerçekleştiren devletin başı insanlığa karşı suç işlemiştir. Onların müttefikleri demokrasiden bahsedemez" açıklamasını yaptı.

Şili ve Kolombiya, İsrail büyükelçilerini geri çağırdı: Buna soykırım derler
Şili ve Kolombiya, İsrail büyükelçilerini geri çağırdı: Gazze\'de soykırım yapıyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Şili ve Kolombiya, İsrail büyükelçilerini geri çağırdı: Gazze'de soykırım yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement