Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi - Son Dakika
Dünya

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a yükseldi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının artacağını belirtirken, Ulusal Yas Günü ilan edildiğini açıkladı. Yangınlardan etkilenen bölgelere askeri birliklerin konuşlandırılacağı ve ihtiyaç olan tüm kaynakların hazır bulundurulacağı ifade edildi.

05.02.2024 09:31  Güncelleme: 07:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a yükseldi. Yüzlerce kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Aynı anda 92 yangının olduğu ülkede, Devlet Başkanı Gabriel Boric, ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

ÜLKE GENELİNDE 90'DAN FAZLA YANGIN ÇIKTI

Ülkeyi etkisi altına alan ve geçen hafta başlayan orman yangınları artarak devam ediyor. Ekipler, müdahale etse de alevler hala söndürülemedi. Şili genelinde 90'dan fazla yangının etkili olduğu duyuruldu.

Yangınlarla mücadeleye itfaiyenin yanı sıra ordu da destek verdi. Alevlerin etkili olduğu bölgelerde 21.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, koşullar göz önüne alındığında yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının artacağını, bugün ve yarın, hayatını kaybedenler için Ulusal Yas Günü ilan edildiğini söyledi.

Yangınlardan etkilenen bölgelere askeri birliklerin konuşlandırılacağını söyleyen Boric, ihtiyaç olan tüm kaynakların hazır bulundurulacağını ifade etti.

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

"40 YANGIN KONTROL ALTINDA"

İçişleri Bakanı Carolina Toha ise itfaiyecilerin yaklaşık 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangıyla ise mücadeleyi sürdürdüğünün altını çizdi.

Alevlerle mücadele havadan ve karadan sürüyor.

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi
Şili\'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110\'a yükseldi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement