Şili'de Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 4 Ölü, 34 Bin Tahliye - Son Dakika
Dünya

Şili'de Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 4 Ölü, 34 Bin Tahliye

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel felaketine yol açtı. Sel nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 34 binden fazla kişi tahliye edildi. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte nehirler taştı, evler, tarım arazileri, caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. Kurtarma çalışmaları helikopter ve botlarla gerçekleştirildi. O'Higgins, Maule, Nuel ve Valparaiso bölgeleri en çok etkilenen bölgeler oldu.

24.08.2023 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Şili'de sel felaketi: 4 kişi öldü, 34 binden fazla kişi tahliye edildi

SANTİAGO - Şili'de etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde 4 kişi hayatını kaybetti, 34 binden fazla kişi ise tahliye edildi.

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde hafta sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağış, sel felaketini beraberinde getirdi. Su seviyesinin yükseldiği çok sayıda nehir taştı. Evler, tarım arazileri, caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. Mahsur kalanlar helikopter ve botlarla kurtarılırken, bazı bölgelerde insan zinciri oluşturuldu. Altyapıda da büyük hasar meydana geldi. Yağışlardan en çok O'Higgins, Maule, Nuel ve Valparaiso bölgeleri etkilendi. Valparaiso'ya bağlı Vina del Mar kentinde şiddetli yağışların ardından bir yolda çökme meydana geldi. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinden (Senapred) yapılan açıklamada sel nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, 34 binden fazla kişinin tahliye edildiği duyuruldu.

Şili\'de Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 4 Ölü, 34 Bin Tahliye
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Şili'de Şiddetli Yağışlar Sonucu Sel: 4 Ölü, 34 Bin Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement