Sarkozy, Sosyalist Parti'yi Dinamitliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Sarkozy, Sosyalist Parti'yi Dinamitliyor

Sarkozy, Sosyalist Parti\'yi Dinamitliyor
20.07.2007 02:20

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Koltuğuna Oturduktan Sonra Muhalefetteki Sosyalist Parti'nin Önemli İsimlerine Yeni Yönetimde Görev Veren Nicolas Sarkozy, Seçimlerde Rakibi Olan Segolene Royal'in Sözcüsü Jack Lang'ı da Ayartmayı Başardı.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduktan sonra muhalefetteki Sosyalist Parti’nin önemli isimlerine yeni yönetimde görev veren Nicolas Sarkozy, seçimlerde rakibi olan Segolene Royal’in sözcüsü Jack Lang’ı da ayartmayı başardı.

Seçimlerde Sarkozy için "Fransız Bush" yakıştırmasını yapan Jack Lang, partisinden istifa ederek Sarkozy’nin oluşturduğu anayasa komisyonunda görev almayı kabul etti.

Sarkozy daha önce Sosyalist Partili Bernard Kouchner’i dışişleri bakanı, Fadela Amara’yı kentleşmeden sorumlu bakan yapmış, Dominique Strauss-Kahn’ı ise Uluslararası Para Fonu IMF’in başına aday göstermişti. Eski kültür ve eğitim bakanı olan Jack Lang (67), Fransız kurumlarının modernleştirilmesi için oluşturulan komisyona katılma kararı alarak partisinden istifa etti.

Sarkozy de Sosyalistleri saflarına katmaktan memnun olduğunu gizlemiyor. Brüksel’deki bir AB toplantısında, "Bu heyette görev alan Sosyalist olmayan tek kişi benim" diye şaka yapmıştı. Le Journal du Dimanche’a verdiği röportajda "Tüm Fransızların cumhurbaşkanı olmak benim için bir takıntı" demişti. Muhafazakar Le Figaro da Sarkozy’nin Sosyalist Parti’yi "dinamitlemekten" büyük zevk aldığını yazdı. Bir köşeyazısında "Sarkozy, tuğla tuğla yıkıyorsa bir parti nasıl yeniden inşa edilir? Şoke olan Sosyalistler parçalanıyor, kavga ediyor, birbirlerini ispiyonluyorlar" yorumu yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Sarkozy, Sosyalist Parti'yi Dinamitliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement