Rusya, Ukrayna İHA'larını imha etti - Son Dakika
Dünya

Rusya, Ukrayna İHA'larını imha etti

Rusya, Ukrayna İHA\'larını imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin gerçekleştirmeye çalıştığı terör saldırılarına karşı 11 Ukrayna İHA'sını imha ettiğini duyurdu. İHA'lar, Moskova, Sivastopol ve Kaluga bölgelerine saldırı düzenlemek amacıyla Rus hava sahasına girmişti. Saldırılar hava savunma sistemleri ve elektronik harp teçhizatıyla engellenirken, herhangi bir can kaybı ya da hasar meydana gelmedi.

10.08.2023 10:47

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova, Sivastopol ve Kaluga'ya saldırı düzenlenmek amacıyla Rus hava sahasına giren 11 Ukrayna İHA'sının imha edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, "Kiev rejiminin insansız hava araçlarıyla terör saldırıları gerçekleştirme girişimleri Kaluga ve Moskova bölgeleri ile Sivastopol şehri üzerinde engellendi. Moskova şehri yönünde uçan İHA'lar Kaluga bölgesinin Maloyaroslavl semalarında ve Moskova bölgesinin Odintsovo semalarında hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. Sivastopol şehri yakınlarında ise iki İHA görev başındaki hava savunma teçhizatı tarafından imha edilmiş, diğer dokuz İHA ise elektronik harp teçhizatı tarafından baskı altına alınmış ve hedeflerine ulaşamadan Karadeniz sularına düşmüştür. Engellenen terör saldırıları sonucunda herhangi bir can kaybı ya da hasar meydana gelmemiştir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Rusya, Ukrayna İHA'larını imha etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement