Rusya Azerilerinden Putin'e Destek Mitingi - Son Dakika
Dünya

Rusya Azerilerinden Putin'e Destek Mitingi

Rusya Azerilerinden Putin\'e Destek Mitingi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Azeri diasporası tarafından düzenlenen mitingde, Ermenilerin etnik kışkırtmacılık politikası protesto edildi.

02.10.2012 17:48

Rusya'nın başkenti Moskova'da Azeri diasporası tarafından düzenlenen mitingde, Ermenilerin etnik kışkırtmacılık politikası protesto edildi. Mitingde, Rusya hükümetinin etnik sorunlara yönelik tutumuna ise tam destek verildi.

Tüm Rusya Azerbaycan Kongresi'nin teşebbüsüyle Moskova'daki Krasnopresnenskaya Zastava Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 400 kişi katıldı.

Azeri diasporası temsilcilerinin yanı sıra diğer etnik kökenli vatandaşların da desteklediği mitingde yapılan konuşmalarda, Duma milletvekili Vladimir Jirinovski'nin Ermenilerin Moskova'da düzenlediği mitingde Rus ve Ermeni istihbaratçılarının güçlerini birleştirerek, Bakü'de terör olaylar organize etmesi gerektiğine ilişkin yaptığı konuşma sert bir dille eleştirilirken; Rusya'nın güçlü olması için tüm halkların kardeş ve dostça bir arada yaşaması gerektiği vurgulandı.

"Etnik çatışmaya hayır", "Putin'in politikasını destekliyoruz" sloganları altında yapılan miting olaysız sona erdi.

İHA'ya açıklamada bulunan Moskova Ehli Beyt Cemiyeti Başkanı Hacı Nizami Baloğlanov, " Karabağ'da Ermeni işgalini protesto etmek için bu mitinge geldim. Ayrıca Rusya hükümetinin etnik politikalarını da destekliyorum. Zira dün İslam karşıtı film Moskova mahkemesince yasaklandı. Bunu tüm Müslümanlara karşı bir saygı işareti olarak algılıyoruz. Jirinovski'nin teröre destek nitelikli konuşmasıyla da yargı organlarının ilgileneceklerini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Moskova Azeriler Cemiyeti Başkanı Oktay Hüseynov da açıklamasında, Vladimir Jirinovski'yi seviyesiz bir politika izlemekle suçladı. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya Azerilerinden Putin'e Destek Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement