Rum Maliye Bakanı: "Bizi Özelleştirmelerden Ancak Loto Kurtarır" - Son Dakika
Dünya

Rum Maliye Bakanı: "Bizi Özelleştirmelerden Ancak Loto Kurtarır"

Rum Maliye Bakanı: "Bizi Özelleştirmelerden Ancak Loto Kurtarır"

Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Rum Hükümeti için özelleştirmelerin tek yol olduğunu ve bugünkü verilere göre, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) kurumlarında özelleştirmeye gidilmemesi için gerekli olan 1,4 milyar avronun bulunmasının...

23.11.2013 14:49

Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Rum Hükümeti için özelleştirmelerin tek yol olduğunu ve bugünkü verilere göre, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) kurumlarında özelleştirmeye gidilmemesi için gerekli olan 1,4 milyar avronun bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Yeorgiadis, bu miktarın ancak, Rum Hükümeti'ne loto çıkması halinde elde edilebileceğini kaydederek, yine de bu miktarın bulunabilmesi için alternatif çözümler aradıklarını kaydetti.

Gazete, Rum siyasi partilerin özelleştirmelere tepki gösterdiğini de aktarırken, Troyka'ya "hayır" demenin zamanının geldiği vurgusunu yaptıklarını yazdı.

KAMU MEMUR SAYISINDA DÜŞÜŞ

Gazete, bir diğer haberinde ise, Güney Kıbrıs'taki kamu memuru sayısında düşüş kaydedildiğini bildirdi.

Haberde, 2012 yılındaki kamu memuru sayısının 50 bin 581 olduğu belirtilirken, bu yıl bu sayının 137 kişi azalarak 50 bin 405'e gerilediği kaydedildi.

Gazete, kamu memur maaşları için geçtiğimiz yıl 1,914 milyon avro borçlanıldığını yazdı.

Bu arada, Haravgi gazetesi de, Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis'in dün, Londra'da bir dizi temasta bulunduğunu ve temasları çerçevesinde İngiltere Bankası yetkilileriyle görüştüğünü yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rum Maliye Bakanı: 'Bizi Özelleştirmelerden Ancak Loto Kurtarır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement